Home Alcoi Obert el termini d’inscripció per als premis de novel·la i teatre ‘Isabel-Clara...

Obert el termini d’inscripció per als premis de novel·la i teatre ‘Isabel-Clara Simó’ i ‘Pep Cortés’ d’Alcoi

0
SHARE
Logos amb QR directe a bases dels premis ciutat d'Alcoi de novel·la i teatre.

El BOP d’ahir dimecres va publicar l’extracte de la resolució de l’Alcaldia pel qual s’aproven les bases de les convocatòries dels premis Ciutat d’Alcoi, en concret l’III Premi de novel·la ‘Isabel-Clara Simó’ i el XLVIII Premi de Teatre ‘Pep Cortés’. Tal com recullen les bases, els objective d’aquests premis són el suport econòmic i promoció a l’autoria dramàtica i literària escrita en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua catalana.

La persona guanyadora de cada premi rebrà un premi de 8.000 euros bruts. D’aquesta quantitat es descomptarà el percentatge legal per l’IRPF. El termini de presentació finalitza el 15 de juliol de 2022 a les 24 hores. Les bases per a tots dos premis poden consultar-se en la web de l’ajuntament d’Alcoi en l’apartat de convocatòries de Cultura, en els següents enllaços: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/consell/descargas/02-Bases-III-Premi-de-Novella-valencia.pdf; o bé https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/consell/descargas/02-Bases-XLVIII-Premi-de-Teatre-valencia.pdf

És important recordar la tasca del Consell de Cultura d’Alcoi en aquests premis. Aquest és el màxim organisme de participació de la cultura local a la ciutat. En ell tenen cabuda tots els col·lectius, empreses culturals, organitzacions, protagonistes i qualsevol persona interessada en la cultura de la ciutat.

El paper del Consell de Cultura

El Consell de Cultura d’Alcoi és un òrgan municipal constituït per al desenvolupament i aplicació d’una política cultural participativa a partir de la relació de diferents agents i col·lectius culturals, entés com un instrument d’assessorament, disseny, avaluació i creació artística. Té com a objectiu general ordenar, regular i prioritzar les metes de l’acció cultural de la ciutat d’Alcoi i la seua relació amb l’acció de la resta dels agents culturals, col·lectius i entitats de la cultura alcoiana i amb els destinataris del servei públic de cultura.

Pel que respecta a aquests premis, la Comissió de Lletres i Literatura va treballar la creació del premi de novel·la Isabel-Clara Simó, que ja viurà la seua tercera edició. Pel que respecta al premi de teatre, està totalment arrelat i compta amb una llarga trajectòria a punt d’arribar al mig centenar d’edicions. En aquest cas la comissió d’Arts Escèniques va proposar el nom de Pep Cortés per a aquest premi.

“El Govern Municipal treballa per a promocionar la cultura a través de la participació i entre els seus objectius està fomentar les manifestacions culturals pròpies de l’àmbit territorial de la seua competència, prestant especial atenció a la promoció i normalització de les manifestacions en valencià, així com potenciar i donar suport a la creació i la difusió artística en el municipi, en totes les seues manifestacions i projectar-la a escala nacional i internacional, finalitats que es persegueixen amb aquests premis. També vull destacar la gran faena que ha fet el Consell de Cultura des de la seua creació. El premi Isabel-Clara Simó cada vegada està adquirint més rellevància mentre que el premi Pep Cortés està totalment consolidat i és un dels més importants en aquest àmbit”, ha conclòs el Regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis.