Home Alcoi Ona Santonja (Alcodians) i Aitana Cantó (Cordón) seràn les sergents cristiana i...

Ona Santonja (Alcodians) i Aitana Cantó (Cordón) seràn les sergents cristiana i mora de les Festes d’Alcoi 2024

0
SHARE
Aitana Cantó i Ona Santonja, noves Sergents Infantils mora i cristians d'Alcoi.

Aquest passat cap de setmana s’han conegut dos dels personatges que destacaran en la proper edició dels Moros i Cristians més coneguts del món a la ciutat d’Alcoi. Tot després de que aquest passat cap de setmana s’haja celebrat el concurs per a elegir Sergents Infantils. La prova, a la que han concorregut 7 candidatures, ha tingut lloc a la Filà Abencerratges de la ciutat dels ponts.

El jurat ha premiat el saber fer de dos de les candidates xiquets en un concurs on elles han sigut majoria -4 xiquetes per 3 xiquets-. En concret, es tracta d’Ona Santonja, integrant de la Filà Alcodianos -que ostenta també la Capitania del bàndol cristià-; i d’Aitana Cantó, de la Filà Cordón. Elles seran les encarregades d’ostentar el càrrec de Sergent Cristiana i Mora respectivament en els propers festejos.

Les dos guanyadores del concurs estrenaran càrrec durant la celebració de la Glòria Infantil, que tindrà lloc escasses setmanes abans de l’arribada dels Moros i Cristians i de forma prèvia a la Glòria Major, que es durà a terme una setmana després.

23 d’abril festiu?

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alcoi ha cursat una petició oficial a la Generalitat Valenciana per a establir la jornada del 23 d’abril -Dia de Sant Jordi- com a festiu local. Pel moment, la ciutat té confirmades dos dates com a festives: els dies 20 i 22 d’abril. La idea és que tindre també el 23 d’abril (dimarts) facilite la participació en els actes festers i l’arribada de visitants. No obstant, les dates seleccionades per a celebrar els festejos -entre el 20 i el 22 d’abril- compliquen eixa situació.