Home Destacats Onil aprova per unanimitat eliminar la taxa de les terrasses als hostalers...

Onil aprova per unanimitat eliminar la taxa de les terrasses als hostalers durant 2021

0
SHARE

Els hostalers són un dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid19 i les restriccions imposades per a frenar la seua expansió. El col·lectiu va estar vora 3 mesos -entre març i juny de 2020- tancat a cal i canto, i que va poder obrir fins passar Nadal ho va fer amb restriccions de capacitat que han minvat la seua capacitat de generar guanys. Una situació que els ha posat entre l’espasa i la paret i de la que molts d’ells tal vegada no podran eixir.

Tot i les ajudes llançades des de les principals adninistracions -moltes de les quals ni han arribat ni ho faran en el curt termini-, el sector ha estat durant tota la pandèmia fent front als seus pagaments. Lloguers, subministraments energètics i quotes com la d’autònoms que suposen despeses per a elles, sense que puguen ser cobertes pels ingressos dels seus negocis. D’ací que molts s’hagen plantat, duent a terme concentracions de protesta i reivindicant que, si no poden treballar, al menys no hagen de seguir pagant.

Una decisió que molts ajuntaments han implantat ja des de 2020 és la suspensió d’algunes taxes municipals per a alleugerar l’economia dels hostalers. Mesura que alguns d’ells, com Alcoi o Castalla, mantindran també en 2021. A elles s’uneix la vila d’Onil, que ha aprovat en el seu darrer plenari i per unanimitat de tots els grups polítics l’exempció de la taxa de les terrasses per als hostalers locals. L’Ajuntament espera que aquesta mesura permeta una major marge de maniobra a un sector del que depenen desenes de famílies a la vila de les nines.

Reobertura a partir del dilluns

Aquest mateix dimarts 23 està prevista la darrera reunió entre representants de la Generalitat Valenciana i de les patronals hostaleres. En l’horitzó, establir com es produirà la reobertura de bars i restaurants a partir del proper dilluns 1 de març. La millora de les dades de seguiment de la pandèmia així ho possibilitarà, ja que la Comunitat Valenciana ha eixit del risc extrem de contagi per coronavirus. Amb quasi total probabilitat, els n egocis hostalers obrir en primera instància únicament les terrasses al 50% de la seua capacitat, amb un màxim de 6 persones per taula i en horari restringut a les 18h com a màxim. Mesures que podrien seguir alleugerant-se amb cicles de 2 setmanes en funció de l’evolució de la situació sanitària.