Home Alcoi Gestions digitals i regulació del teletreball: les novetats d’Alcoi per a modernitzar...

Gestions digitals i regulació del teletreball: les novetats d’Alcoi per a modernitzar l’administració local

0
SHARE

Caminar cap al ‘paper 0’ és un dels objectius de la Regidoria de Modernització de l’Administració, que vol consolidar el procés iniciat en 2016 per a implantar l’administració electrònica en el Consistori alcoià.

El departament de Modernització de l’Administració de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha proposat en el present exercici consolidar i afermar la modernització dels seus processos administratius, una tasca empresa fa quatre anys amb la finalitat d’optimitzar els recursos humans i millorar el servei als ciutadans en els tràmits que realitza amb l’administració pública local. Per a això, s’avançarà en la integració de totes les aplicacions d’administració electrònica en una mateixa plataforma.

D’altra banda, per a consolidar l’administració electrònica en l’àmbit intern, es preveu ampliar el sistema d’emmagatzematge electrònic, per al que el pressupost municipal destina 10.000 euros. Aquesta iniciativa és necessària pel fet que en l’administració electrònica es procedeix a l’escanejat de tots els documents dels expedients i canvia l’emmagatzematge d’arxiu físic a arxiu electrònic.

Segons explica el Regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda, “suposa aproximar-se, cada vegada més, cap al ‘paper 0’, és a dir: que tots els expedients que tramite l’Ajuntament tinguen un procediment electrònic de principi a fi. D’aquesta manera el procés és molt més àgil i clar i els ciutadans poden saber en tot moment la situació dels expedients en els quals estiguen involucrats”.

Un altre aspecte important en aquest 2021 serà l’adquisició de programes informàtics, ja que el departament ha detectat la necessitat d’anar augmentant i millorant aquestes eines, així com l’augment de la seguretat amb antivirus.

D’altra banda, des de la regidoria es destaca la necessitat d’afrontar els nous reptes provocats per la Covid19, quant a l’atenció i a la forma de treball del personal de l’Ajuntament, amb l’increment del teletreball i l’atenció telefònica, com amb la utilització de nous mètodes de reunions en línia.

En aquest sentit, el pressupost municipal contempla una ampliació de la partida per a l’adquisició d’equips informàtics, que comptarà amb 20.000 euros. Això permetrà continuar el procés començat fa tres anys de renovació del parc d’ordinadors i també reforçarà el nou concepte de teletreball, que encara que en aquests moments s’aplica per necessitat, ha vingut per a quedar-se en determinats casos. Aquesta modalitat de treball telemàtic es regularà a través d’un reglament intern.