Home Alcoià Onil celebra el dia del Nostre Senyor Robat 198 anys després de...

Onil celebra el dia del Nostre Senyor Robat 198 anys després de la troballa

0
SHARE
Forma Sagrada Incorrupta del Nostre Senyor Robat d'Onil.
Forma Sagrada Incorrupta del Nostre Senyor Robat d'Onil.

Com cada any, el mes de novembre, la festa del Nostre Senyor Robat se celebra a Onil. Un dia que rememora els esdeveniments es van produir 1824, quan la forma sagrada va ser robada per un escolanet i que posteriorment va trabada a la La Pedrera de Tibi. Al 28 de novembre de fa 198 anys, la forma va ser tornada a la vila colivenca.

Més de 100 anys després es manté incorrupte, quedant fins avui com a Forma Sagrada Incorrupta, el Nostre Senyor Robat d’Onil, i és per això que es tracta d’un dia marcat com a festiu local al calendari laboral del municipi. Durant aquest passat cap de setmana han pogut contemplar a l’Església parroquial Santiago Apòstol d’Onil, els vitralls que il·lustren l’esdeveniment de la troballa. A més a més, el diumenge 20 de novembre, es va celebrar la tradicional peregrinació entre el municipi de Tibi i la localitat d’Onil, on multitud de persones van creuar la foia de Castalla de est a oest.

Cal destacar que, com cada any, s’ha dut a terme una processó i una solemne missa en honor a la Sagrada Forma a més d’una benedicció a l’Església Parroquial Santiago Apostol. L’ajuntament, ha aprofitat aquest dia festiu tant pròxim al mes de desembre per encendre l’enllumenat nadalenc als principals carrers de la vila.