Home Biar El Plàtan de Biar representarà a la Comunitat Valenciana al concurs l’Arbre...

El Plàtan de Biar representarà a la Comunitat Valenciana al concurs l’Arbre de l’Any d’Espanya

218
0
SHARE
Arbre Plàtan al Passeig del Platan de la localitat de Biar.
Arbre Plàtan al Passeig del Platan de la localitat de Biar.

L’arbre del parc del Plàtan de Biar és un dels nou candidats a Arbre d’Espanya 2023, que organitza l’ONG Boscos sense Fronteres en col·laboració amb el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Després de presentar la seua candidatura i després de passar per una selecció prèvia davant d’un jurat, ara l’arbre de Biar s’enfronta a una votació popular per aconseguir aquest guardó i optar així a ser candidat a Arbre d’Europa 2023.

El plàtan de Biar és un exemplar de l’espècie Platanus Orientalis, que té una alçada de 26,24 metres, un perímetre de 6 Metres de perímetre de tronc, mesurat a una alçada d’1,30 m de la base i més de 350 anys, sent el plàtan de més port de la Comunitat Valenciana, i un dels més grans d’Espanya, comparable, per la grandària, el diàmetre del tronc i l’antiguitat, amb els existents a Aranjuez.

L’Ajuntament de Biar va presentar la candidatura d´aquest plàtan ubicat al parc més emblemàtic de la població per ser un exemplar singular. L’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha indicat “Biar compta al seu terme municipal amb exemplars de gran port, d’edat avançada i de característiques singulars, però cap que estiga tan unit a població com el plàtan”.