Home Cultura Onil crea l’Espai Sempere per a difondre la vida i obra del...

Onil crea l’Espai Sempere per a difondre la vida i obra del seu artista més internacional: Eusebio Sempere

0
SHARE

A la pràctica totalitat de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen figures que, al llarg de la història, s’han convertit en referents en tots els àmbits socials.  També en el de les arts, on gran quantitat d’artistes en totes les seues vessants han eixit de les poblacions de l’interior alacantí. És el cas de l’escriptor de Castalla Enric Valor, del cantant alcoià Camilo Sesto o del pintor i escultor Eusebio Sempere, nascut a Onil un 3 d’abril de l’any 1923. Enguany, la vila de les nines i tota la Comunitat celebren el centenari del seu naixement.

Tant és així que la Generalitat ha declarat enguany com l’any Eusebio Sempere. Una celebració en la que tindrà molt a dir la localitat natal de l’artista, desaparegut al 1985. De fet, la població del que fou Premi Príncep d’Astúries de les Arts i un dels màxims exponents internacional de l’art contemporani va a obrir el que serà conegut com ‘Espai Sempere’. Es tracta d’una sala al Palau del Marquès de Dos Aigües de la localitat, que recollirà la vida i obra d’un dels colivencs més famosos a nivell mundial.

Contingut de la mostra

El projecte per a habilitar la sala en la planta superior del monument colivenc per excel·lència ha tardat en posar-se en marxa any i mig. En ella es mostrarà una línia de vida que exemplificarà la relació de l’artista amb la localitat que el va veure nàixer. També albergarà obres i maquetes, com la de la revolucionària església que programava per a Onil i que no va arribar a ser construïda. La idea principal és que els veïns de la localitat coneguen al que és un dels referents de l’art contemporani a nivell mundial, a més de que l’Espai Sempere supose un important atractiu turístic i didàctic.

L’Ajuntament d’Onil ha invertit en torn a 50.000€ per a enllestir aquest nou recurs cultural, que espera obrir en uns 2 mesos com a màxim.