Home Cultura Generalitat es suma a Onil en les celebracions pel centenari del naixement...

Generalitat es suma a Onil en les celebracions pel centenari del naixement d’Eusebio Sempere

0
SHARE

El dia 3 d’abril de l’any 1923 naixia a la vila d’Onil el que després arribaria a ser un dels màxims exponents de l’art contemporani al segle XX arreu del món. Rebia el nom d’Eusebio Sempere, i ja des de ben menut va mostrar que tenia unes capacitats fora d’allò normal per a les arts. Tant que es va formar en Belles Arts i va viatjar a Paris, on es va nodrir de les idees artístiques d’avantguarda que, posteriorment, el farien referent de corrents com l’art contemporani. A dia de hui, està considerat com un dels principals renovadors de l’art a la Comunitat Valenciana.

La seua obra va ser exposada en els principals museus de tot el món, cosa que li va valdre el Premi Príncep d’Astúries de les Arts, la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts, el nomenament com a Doctor Honoris Causa per la Universitat d’Alacant i com a Fill Predilecte de la seua localitat natal, Onil; i de la província d’Alacant. La vila de les nines té prevista una intensa agenda d’activitats en el centenari del naixement del seu artista més internacional al llarg de 2023. Activitats a les que s’ha sumat Generalitat declarant enguany com l’Any d’Eusebio Sempere.

Actes per tota la Comunitat Valenciana

Les celebracions a nivell autonòmic depenen directament de Presidència de la Generalitat, cosa que dona una idea de la importància que el Consell li dona a l’artista colivenc. Per això, Generalitat crearà una comissió d’experts per a establir la programació d’esdeveniments per l’Any Eusebio Sempere. Actes que es duran a terme tant a la seua localitat natal com a la resta de la Comunitat Valenciana.

Sempere va ser un dels creadors dels museus d’art contemporani a la província, on va fundar el precursor del MACA d’Alacant.