Home Foia de Castalla Onil: “el nostre patrimoni és la nostra fortalesa”

Onil: “el nostre patrimoni és la nostra fortalesa”

0
SHARE

L’ajuntament d’Onil es presenta a la Fira Internacional de Turisme amb una àmplia agenda d’actes, donant valor al seu patrimoni amb el Palau Fortalesa Marquès de Dos Aguas, la seua gastronomia amb l’elaboració i degustació d’un Arròs d’Onil. Onil, i amb la seua indústria amb el projecte de la Vall del Joguet.

Així, el municipi, es consolida com una destinació turística de referència a la província d’Alacant, gràcies al Palau Fortalesa Marqués de Dos Aguas, un dels edificis de més bellesa de la Foia de Castalla i que data la seua construcció el 1539.

Declarat el nou de setembre de 2001 com a Bé d’Interès Cultural i inclòs a l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià el 19 de setembre de 2023, d’estil gòtic renaixentista, disposa d’elements defensius de l’època, com són les primeres torres amb escuts nobiliaris , que tenen orificis com troneres i sageteres. Cal destacar que un dels seus hereus, va ser Gaspar de Rocafull, Comte d’Albatera i Marquès de Dos Aguas, d’aquí el nom.

Al Palau Fortalesa del Marquès de Dos Aguas es pot trobar, al costat del claustre, l’Antiga Sala de Plens, que anteriorment va ser la capella del palau a l’època del Marquès, la Sala de la Festa, el Museu Espai Eusebio Sempere, la Casa dels Reis Mags o el Museu dels Fatxos, entre d’altres.