Home Destacats Onil elimina el requisit d’estar al corrent amb l’Agència Tributària per a...

Onil elimina el requisit d’estar al corrent amb l’Agència Tributària per a rebre les ajudes del Pla Parèntesi a pimes i autònoms

557
0
SHARE

La major part del teixit productiu de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla està composat per pimes gestionades per autònoms. Es tracta d’empreses que viuen al dia, moltes de les quals s’han vist obligades a deixar d’operar durant molt de temps durant l’any que ha transcorregut de pandèmia. Degut a aquesta situació, són els principals destinataris del Pla Resistir i la seua branca Pla Parèntesi que ha llançat la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’ajudes per un màxim de 2.000 euros per empresa de menys de 10 treballadors, per cadascun dels quals rebrà 200 euros màxim. Ajudes molt demandades però per a accedir a les quals és necessari complir una sèrie de requisits. Entre ells estar al corrent dels pagaments de taxes i impostos amb l’Agència Tributària, cosa que no tots els afectats poden complir sense rebre ingressos. Les ajudes s’adrecen a alguns dels sectors més afectats pels tancaments durant la pandèmia, com les activitats relacionades amb el turisme, l’hostaleria, la creació cultural, l’oci o l’esport.

Ara, l’Ajuntament d’Onil ha aprovat modificar eixes condicions per a fer arribar quant abans la liquiditat als sectors afectats. Les administracions locals són les encarregades d’administrar aquestes ajudes, en les que col·laboren tant els propis consistoris com la Generalitat i les diputacions. En el cas de la vila de les nines, el total ascendeix a vora 221.000 euros a repartir entre tots els autònoms i pimes afectades. El termini per a fer-ho ja està obert fins el proper 2 de març a la seua electrònica de l’Ajuntament colivenc.