Home Alcoi Trellat i prevenció en el retorn de les terrasses als carrers de...

Trellat i prevenció en el retorn de les terrasses als carrers de la muntanya alacantina

819
0
SHARE

Des d’aquest dilluns 15 de març, l’hostaleria veu ampliada la seua capacitat per a rebre clients. Durant l’actual desescalada, la primera mesura que afectava a aquest sector va ser obrir sols terrasses a un terç de la seua capacitat. Un percentatge considerat insuficient per part del gremi i que impossibilitava l’obertura a aquells que no disposaren de superfíci exterior. Ara, la capacitat és del 100% a les terrasses i del 30% als interiors, amb limitació de 4 persones per taula i ús de mascareta excepte per al moment de consumir.

L’augment de la capacitat ha sigut un globus d’aire per a uns hostalers que han viscut amb l’aigua al coll durant els darrers mesos -i en general durant tot l’any de pandèmia-. L’arribada d’ajudes no ha sigut suficient per a molts d’ells, que no han tingut més remei que seguir pagant lloguers, taxa d’autònoms o subministraments tot i estar tancats. Ara, la reobertura amb les condicions actuals es du a terme amb la màxima seguretat.

Prova d’aquesta situació són les imatges que tvA ha captat al Centre d’Alcoi, on la distància de seguretat entre taules i el trellat per part dels clients està sent la nota dominant en el retorn de l’hostaleria. El que sí s’ha detectat és un increment de l’animació als carrers amb terrasses i una major alegria entre els clients per retrobar-se amb una certa llibertat de moviment. Tot després d’un mes i mig terrorífic a la muntanya alacantina en quant a la situació pandèmica.