Home Cultura Onil entrega el guardó de la II Biennal de Poesia Carlos Sahagún...

Onil entrega el guardó de la II Biennal de Poesia Carlos Sahagún però queda deserta la de novel·la en valencià

1244
0
SHARE

Cada dos anys, la vila d’Onil posa en marxa una de les principals accions de dinamització de la literatura. Ho fa en forma de dos concursos biennals, un centrat en la novel·la en valencià i altre en la poesia. Totes dos deuen la seua existència a la figura d’un dels grans noms de les lletres colivenques: el poeta Carlos Sahagún. Premi Nacional de Poesia al 1980, Sahagún és la figura més destacada de la literatura a la vila de les nines.

Aquest cap de setmana, la Pinacoteca del Centre Cultural Eusebio Sempere ha albergat l’entrega de la II Biennal de Poesia que rep el nom de l’escriptor colivenc. En total han sigut més d’un centenar d’obres les que han concorregut a un concurs que té com a objectiu la creació de contingut cultural per a fer evolucionar la societat. D’entre elles, el poema ‘Paraules de l’horitzó’, de Josep Manuel Segarra, ha sigut la que s’ha emportat el guardó.

La convocatòria de la biennal de poesia ve acompanyada a Onil de la de novel·la en valencià. El certamen -que arriba a la seua edició número 14- no ha rebut massa obres enguany. Un fet que ha complicat la tasca del jurat, que ha decidit deixar deserta la convocatòria davant la manca de qualitat literària dels treballs presentats.