Home Foia de Castalla Onil fabrica els ‘Tempitos’, ninots apadrinats per famosos que faran costat als...

Onil fabrica els ‘Tempitos’, ninots apadrinats per famosos que faran costat als malalts terminals

0
SHARE

Onil ha albergat el naixement del Projecte Tempo, una iniciativa que tracta de recaptar fons per a oferir atenció psicològica als centres mèdics orientada a les persones que arriben al tram final de la seua vida. Es farà comercialitzant en farmàcies ninots produïts a la mateixa localitat per a cobrir el que consideren una manca del servei de salut.

Les persones que arriben al tram final de les seues vides, i les seues famílies, passen per situacions extremadament complicades. Són casos que es veuen encara més accentuats encara si el malalt és un xiquet. En tots ells es necessitat de grans dosis de suport psicològic i d’ànim per a no caure víctima de problemes psicològics. És el que ha detectat l’Associació Valenciana de Cuidats Pal·liatius Psicològics, Tempo, a base de trobar-se amb aquestes situacions, fet pel que ha encetat una nova col·laboració amb joogueters d’Onil per a llançar un projecte solidaris.

La iniciativa rep el nom de ‘Tempitos’, com els ninots fabricats a la vila de les nines que contribuiran a millorar l’estat anímic de les persones que arriben al final de la seua vida. Aquests ninots seran comercialitzats en farmàcies de tota Espanya gràcies a la col·laboració d’un empresari farmacèutic al preu de 10 euros. Amb el que es recapte, Tempo posarà en marxa un sistema d’atenció als malalts que arriben a la fi de la seua existència, on les psicòlogues han detectat importants carències. Per elles, aprendre a morir és tan important com aprendre a viure.

Els ninots són possibles gràcies a la col·laboració de l’empresa colivenca Berjuan, que ha dissenyat i fabrica uns ninots amb una imatge simpàtica i amigable que, a més, compten amb l’apadrinament de 15 famosos. Entre ells es troben la cantant Sole Giménez, el presentador Paco Lobatón o el tenista Juan Carlos Ferrero, que presten el seu nom per a contribuir en aquesta iniciativa. Amb ells, el Projecte Tempo espera poder oferir atenció mèdica i psicològica als malalts terminals i les seues famílies, però sobre tot estima amb la que afrontar els darrers moments de la vida.

La presentació ha tingut lloc al Palau del Marquès de Dos Aigües d’Onil davant una gran expectació i ha comptat inclús amb actuacions musicals.