Home Banyeres Onil i Banyeres, en línia descendent de contagis i incidència per coronavirus...

Onil i Banyeres, en línia descendent de contagis i incidència per coronavirus des de fa 2 setmanes

0
SHARE

Dos setmanes enrere, la vila d’Onil era la que pitjors dades de seguiment de la pandàmia registrava a tot l’interior alacantí. Els encontres socials van derivar a la vila de les nines en una situació de contagi comunitari i descontrolat que ha portat al 20% dels seus més de 7.500 habitant a estar aïllats en les seues llars. Eren bé positius per Covid19 o bé contactes estrets de positius, amb famílies senceres que han resultat contagiades.

Dos setmanes després i tot i que moltes d’eixes persones segueixen confinades, la situació és sensiblement millor a Onil. Cosa possible gràcies a l’autoconfinament al que porta tot el mes de gener cridant l’Ajuntament de la localitat. Un fet que ha permès una minva en els nous contagis, que s’han reduït dels 97 de fa una setmana als 55 d’aquest dimarts. Dades que deixen el total d’actius en 250, 38 menys que el passat divendres.

Amb aquestes dades, la incidència acumulada del virus a la vila de les nines encadena dos setmanes seguides de caigudes, i ha passat d’estar prop dels 4.000 casos/100.000 habitants a estar-ho dels 3.000. En concret, aquest indicador es situa a Onil en els 3.330 després d’haver experimentat una caiguda de més de 500 casos des de la darrera actualització. Tot a una localitat que no ha registrat víctimes mortals de la pandèmia des del divendres, pel que el total de morts es queda en 27.

Banyeres també millora

Aquesta situació és extrapolable a la que es dona a la veïna localitat de Banyeres, que també va travessar unes setmanes difícils a després del Nadal. La població de la Mariola es troba ara en els 2.759 casos/100.000 habitants després d’haver sumat 45 contagis més aquest 2 de febrer. Una dada que confirma la línia descendent en la xifra de contagis de les darreres dos setmanes a una localitat que té 195 casos actius per coronavirus i ha perdut a 14 del seus veïns a mans de la malaltia.