Home Alcoi El ‘sí’ de Podem, Compromís i Ciutadans garanteix l’aprovació del pressupost municipal...

El ‘sí’ de Podem, Compromís i Ciutadans garanteix l’aprovació del pressupost municipal d’Alcoi per al 2021

0
SHARE

La negociació dels pressupostos municipals per a la ciutat d’Alcoi cara a aquest any 2021 arribem al seu tram final. Durant les darreres setmanes, l’equip de govern -composat en exclusiva per regidors del PSPV- ha estat negociant amb la resta de formacions polítiques amb representació al plenari alcoià els punts que composen el document. Tot abans de que aquest proper divendres 5 de febrer es duga a terme la votació al voltant del document més important de l’acció municipal a l’Ajuntament d’Alcoi.

Des de fa setmanes es coneixia que el projecte de pressupost no tindria problemes per a ser aprovat després de que Compromís comunicara el seu vot favorable. L’acceptació d’algunes de les seues propostes per a aquest 2021, com les inversions a Rodes Futura, han decantat el vot al sí dels dos regidors de la formació valencianista. Ara, dos noves forces alcoianes han confirmat el seu suport al pressupost de l’equip que comanda Toni Francés. Un fet que provocarà, previsiblement, que 4 de les 7 forces polítiques amb representació a Alcoi, i 18 dels 25 regidors del Consistori donen suport al document.

Les darreres formacions en donar el sí al pressupost que baralla l’equip de govern han sigut Podem i Ciutadans. Les dos formacions han vist recollides algunes de les línies d’acció que proposàven per a donar suport al pressupost dels socialistes. Així, Podem ha aconseguit continuar en la línia de creació d’una empresa pública i ajudes als sectors perjudicats per la Covid i a la rehabilitació d’immobles. Per la seua banda, Ciutadans vortarà favorablement en veure acceptades les inversions que proposava per a la rotonda de la Zona Nord, ajudes per a pimes i autònoms i una inversió de 200.000 euros per al Museu de Camilo Sesto.

Amb aquestes confirmacions, l’Ajuntament d’Alcoi comptarà amb nou pressupost per a enguany a partir del proper divendres. Mentre tant, Francés ha confirmat que segueix negociant amb populars i Guanyar per a obtenir també el seu suport a un document que volia la unanimitat, encara que el primer edil no ha fet referència a la força d’extrema dreta Vox.