Home Castalla Onil i Tibi lideren la incidència a la Foia tot i la...

Onil i Tibi lideren la incidència a la Foia tot i la caiguda dels contagis per coronavirus, però amb 11 morts més a Ibi

0
SHARE

Algunes de les poblacions que composen la sub comarca de la Foia de Castalla són les que van registrar la major explosió de casos positius per coronavirus una vegada superades les Festes del Nadal. A localitats com Ibi i Onil es van fregar incidències de 5.000 casos/100.000 habitants que van fer saltar totes les alarmes. Un mes després d’aquelles dades, la pandèmia ha perdut força a la zona.

Prova això és el fet de que Castalla i Ibi ja registren una incidència per davall dels mil casos/100.000 habitants -810 i 949 respectivament-. Una situació derivada de la minva en el nombre de nous contagis detectats, que han caigut notablement durant les darreres setmanes. Castalla n’ha detectat 11 nous pels 16 d’Ibi, dades ben diferents a les que acumulaven aquestes localitats en gener, quan van superar els 80 i els 400 contagis en una actualització respectivament. Ara bé, Ibi ha afegit 11 noves morts i eleva a 478 les víctimes del coronavirus.

Situació pareguda però amb indicadors més elevats es la que viuen Onil i Tibi. La vila de les nines és la que majos problemes està tenint per a davallar la incidència, situada en els 1.505 casos/100.000 habitants després de sumar 9 positius més amb 113 casos actius. Per la seua banda, Tibi -que havia passat des de desembre pràcticament sense casos- ha vist augmentada la incidència a principis de febrer. A hores d’ara es situa en 1.301 punts després d’afegir 3 casos més.