Home Onil Onil obri llistes d’espera per a adjudicar la parcel·la sobrant als horts...

Onil obri llistes d’espera per a adjudicar la parcel·la sobrant als horts urbans

707
0
SHARE

Una de les iniciatives que s’ha imposat durant els darrers anys en l’àmbit de l’autoabastiment alimentari i l’oci per als majors és la proliferació dels horts urbans. Bona part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ja compten amb aquestes superfícies, que ofereixen tant la possibilitat de que els seus propietaris puguen cutivat fruites i hortalisses com de que els majors tinguen un passatemps productiu.

A Onil, els horts urbans s’ubiquen en l’entorn de l’ermita de la Mare de Déu de la Salut, però no totes les seues parcel·les estan adjudicades. Una d’elles estava destinada als alumnes dels centres educatius de la localitat, molts dels quals ja disposen d’instal·lacions similars per a completar l’educació ambiental dels seus alumnes. Un fet que ha permès que la localitat dispose d’altra parcel·la per a adjudicar a algún dels seus veïns.

L’anterior adjudicació per sorteig va deixar a diverses persones en espera per a obtenir una d’aquestes. Un procés que ara va a reactivar-se després de que l’Ajuntament haja establert la creació de dos llistes d’espera per a adjudicar-la. Una està adreçada a majors de 60 anys -jubilats i pre jubilats-, i l’altra a persones entre 18 i 60 anys. Tots ells estan cridats a presentar les sol·licituds a partir de la proper setmana per a obtar a disposar d’aquesta parcel·la.

L’èxit d’aquesta iniciativa ha sigut tal a la vila de les nines que el Consistori està plantejant-se enllestir més superfícies per a destinar-les a aquesta finalitat.