Home Destacats Onil podrà destinar 232.000 euros a ajudes contra el coronavirus després de...

Onil podrà destinar 232.000 euros a ajudes contra el coronavirus després de tancar 2019 amb 5,6 milions de romanent

472
0
SHARE

L’Ajuntament d’Onil ha aprovat el tancament del pressupost municipal pertanyent a l’any 2019, i ho ha fet amb bones dades econòmiques. L’exercici passat es tanca ambv un resultat ajustat de més de 2 milions d’euros en positiu, a banda de amb un romanent positiu de tresoreria superior als 5,6 milions. L’actual situació dels comptes colivencs és completament sanejada una vegada afrontats els pagaments de la sentència judicial del solar dels Salcedos, per la que el Consistori ha hagut de fer front a més de 5 milions en pagaments per un cas abandonat fa vora 3 dècades.

El resultat positiu de l’execució del pressupost de 2019 a la vila de les nines obri la porta, a més, a poder destinar una part del romanent a ajudes per a combatre els efectes del Covid19 a la població. Una possibilitat oberta per Reial Decret del Govern només decretar-se l’Estat d’Alarma per a destinar aquests fons a Serveis Socials. En el cas de la localitat de la Foia, es podria destinar a aquestes tasques poc més de 252.000 euros.

Ara bé, el tancament del pressupost de 2019 també ha revelat que l’Ajuntament d’Onil no compleix la regla de despesa fixada per la Llei Montoro, i que tots els ajuntaments demanen que siga modificada. Un fet que obligarà a l’equip de govern colivenc a elaborar un pla econòmic financer per a equilibrar l’excès de despesa de 640.000 euros que s’ha efectuat al llarg de l’any passat.

El que sí ha complert l’Ajuntament d’Onil respecte al pressupost de l’exercici passat és el l’objectiu d’estabilitat pressupostària. En aquests termes, el Consistori colivenc té vora 1,2 milons d’euros de capacitat de finançament, cosa que permet que Onil no tinga a dia de hui cap deute amb els bancs.