Home Cultura Onil proposa que Eusebio Sempere done nom a la Centre Cultural

Onil proposa que Eusebio Sempere done nom a la Centre Cultural

1683
0
SHARE

L’equip de govern colivenc ha mostrat la seua voluntat de que el Centre Cultural reba el nom del conegut artista local Eusebio Sempere Juan -Onil 3 d’abril de 1923 – Onil, 10 d abril de 1985-: escultor, pintor i dissenyador gràfic, sent l’artista més representatiu del moviment cinètic a Espanya.

Amb data 2 de juliol de 2018 queda subscrita la sol·licitud d’inici de l’expedient per part dels membres que integren l’equip de govern municipal. I amb data 2 de juliol de 2018, l’Alcaldia subscriu providència d’inici de l’expedient.

Instrucctor de l’expedient, el regidor de cultura, Marc Bernabeu Pardines, subscriu el corresponent informe en el qual queda acreditat l’extens currículum de l’artista local que acredita sobradament el mèrit de l’il·lustre colivenc, una de les figures més significatives de l’art espanyol del segle XX, que comparteix escenaris i idees de l’art cinètic i es caracteritza per una poètica basada en la llum i el color. El crític d’art i assagista Vicente Aguilera Cerni el definia així: “és un art alhora concret, poètic, lògic i fins i tot, urbanístic”.

Eusebi Sempere és, sense cap dubte, l’artista de la província més reconegut internacionalment i un dels representants espanyols més genuïns de l’abstracció geomètrica i de les tendències òptiques i cinètiques. La seva obra és fruit d’un continu i rigorós treball sobre la geometria, el moviment i la il·lusió òptica, en què a més, desenvolupa, des de la composició i la forma, una poètica lírica de singular bellesa.

En l’actualitat, el Centre Cultural acull la col·lecció de pintura adquirida per l’Ajuntament durant les 27 biennals de pintura ‘Eusebio Sempere’, que ell mateix va impulsar al 1978. L’edifici està destinat a albergar les més importants manifestacions locals artístiques, com exposicions, cursos, xerrades, certàmens, festivals, concerts de música, etc… Excepte que hi haja alguna sorpresa, és desig de la Corporació que aquest edifici porti el nom del colivenc més internacional.