Home Cultura Onil repararà fins a 8 punts conflictius dels seus camins rurals amb...

Onil repararà fins a 8 punts conflictius dels seus camins rurals amb una subvenció de 554.000€

0
SHARE
Mapa del terme colivenc amb els camins que seran reparats en groc.

Els termes municipals de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan plens de camins rurals que donen accés a les múltiples finques i paratges que els composen. Al tractar-se de l’entorn rural, molts d’ells són utilitzats per maquinària agrícola i vehicles pesats que -a banda dels turisme-, provoquen un desgast continu d’aquestes infraestructures. Tant que en molts d’ells es requereixen reparacions contínues.

És el que ocorre sistemàticament al terme municipal d’Onil, que va a veure com fins a 8 punts on l’estat dels camins és deficient es veuran millorats. És el cas de l’Assagador de la Tosqueta, el Camí de Tots Sants, el Camí del Pouet de la Neu, el Camí de la partida Derramador, el Camí de la Creueta, la Senda de València, el Camí de la Fita i el de la Partida Pla de Quart.

Aquests trams rebran treballs de reparació gràcies a una subvenció superior als 554.000€ provinents de diferents administracions, amb els que millorar el seu estat. Unes obres que milloraran el paviment i també la canalització de pluvials per a millorar la seguretat viària. Moltes de les reparacions han sigut demandades pels propis veïns o propietaris de cases de camp i terrenys a aquestes zones.

Reformes al Centre Cultural

A banda d’això, l’Ajuntament també ha rebut altra ajuda amb la que optimitzar l’estat de l’auditori del Centre Cultural Eusebio Sempere de la localitat. Suma un total de més de 51.000€ que permetran ampliar l’escenari, canviar la moqueta de tota la sala i el l’entapissat de les butaques i, sobre tot, insonitzar la caixa acústica de la infraestructura. Tot gràcies a la confecció d’un projecte basat en les peticions de les associacions culturals locals.