Home Alcoi El pressupost per a l’àrea de Joventut ha crescut un 165% en...

El pressupost per a l’àrea de Joventut ha crescut un 165% en la present legislatura a Alcoi

0
SHARE
Joves gaudint dels recursos d'oci que ofereix el Centre Cervantes Jove d'Alcoi.

La Regidoria de Joventut de l’Ajutnament d’Alcoi ha augmentat el seu pressupost en un 165,32% del pressupost entre 2020 i 2022, passant de 317.575 euros a 842.575. Cosa que ha permès augmentar considerablement el nombre de programes i assessories i que ha facilitat una millora de l’espai del Centre Cervantes Jove (CCJ). Tot degut a la detecció de necessitats del col·lectiu a la ciutat.

Durant aquesta legislatura s’ha aprovat el el I Pla Jove Alcoi 2022-2026 com a instrument per a la implementació de polítiques locals de joventut per als pròxims anys. Un instrument construït amb les aportacions de diferents actors socials i institucionals i “amb les contribucions de les joves i dels joves alcoians”, afirma l’equip de Govern en un comunicat de premsa.

Han participat directament més de 1.200 persones, en la seua majoria joves estudiants de Secundària i Batxiller. Però també hi han participat altres ens, com són 65 associacions -8 d’aquestes de caràcter juvenil-, 15 equips tècnics dels diferents departaments del Consistori, 5 ens empresarials i d’innovació i 8 grups polítics del Ple de la ciutat.

Emancipació juvenil

Un altre pla que s’ha preparat per dur a terme durant aquests anys és el I Pla d’Emancipació Juvenil. Amb aquest es volen unificar totes les polítiques actives que, des dels diferents departaments de l’Ajuntament d’Alcoi es duen a terme per a la potenciació d’un projecte de vida propi de les persones joves. Independència econòmica, accés a l’habitatge, salut, sexualitat, consum, benestar o l’accés a la cultura són alguns dels seus continguts.

Durant la present legislatura també s’ha procedit a la creació de serveis d’assessorament per a la joventut en educació, atenció psicològica i sexualitat. A més, el servei d’assessoria psicològica (APSI) ha desenvolupat una campanya contra el suïcidi i les conductes lesives i l’assessoria SEXINFO ha organitzat  tallers relacionats amb la salut sexual.

Consolidació del CCJ

Pel que respecta a l’Oci, Cultural i Alternatiu, és important assenyalar que el Centre Cervantes Jove ha vist completada una important actuació per millorar la seua eficiència energètica. El CCJ té com a objectiu ser el centre neuràlgic de referència per al sector jove de la ciutat. Porta a terme activitats per fomentar la participació de la joventut, promovent els grups, associacions o entitats del municipi que actuen en l’àmbit juvenil i les seues activitats.

Igualment s’ha ideat el programa CREA JOVE com a espai de difusió i promoció dels joves en els diferents àmbits culturals i de creació juvenil: fotografia, arts plàstiques, audiovisual, còmic, disseny, música, arts escèniques…

“Un dels sectors més importants per a nosaltres és la Joventut, per això hem incrementat el pressupost de manera considerable, perquè hem treballat per la seua inserció laboral, per facilitar-los l’accés a l’habitatge i la seua emancipació. A més hem augmentat els serveis i els programes que els oferim i a més, també hem millorat les activitats d’oci alternatiu”, ha afirmat l’Alcalde d’Alcoi i candidat dels Socialistes per a les pròximes eleccions, Toni Francés.