Home Cultura Onil restrigeix el seu Mig Any fester a una missa i una...

Onil restrigeix el seu Mig Any fester a una missa i una xerrada davant els riscos del coronavirus

319
0
SHARE

La pandèmia de coronavirus segueix, 7 mesos després, lastrant la programació habitual de qualsevol tipus d’esdeveniment que suposa concentració de persones. Les darreres xifres de contagi no són per a res positives a nivell nacional, tot i que la Comunitat Valenciana és de les que menor incidència té en quant al virus. D’ací que aquells actes que reunisquen a moltes persones continuen estan vetats.

És el cas de les celebracions del Mig Any fester a les que s’encaminen poblacions com Alcoi o Onil. Mentre la ciutat dels ponts ja ha encetat actes adreçats amb el Mig Any -campionat de cotos i exposicions- i cancel·lat altres -Entradetes i concurs dl’Olleta-, Onil ha desconvocat qualsevol concentració festera prevista. Això suposa que aquest 17 d’octubre -data prevista per a celebrar l’equador del calendari fester- no hi hauran desfilades als carrers de la vila de les nines, ni tampoc canv de capitans. Cal recordar que els càrrecs de 2020 es mantenen per al 2021.

La programació del Mig Any colivenc es restringirà enguany únicament a la celebració de la missa festera i una xerrada en torn a l’Ambaixada d’onil, considerada una de les més antigues de quantes es celebrem. Serà respectivament a les 12 del migdia i les 17.30 de a vesprada del proper dissabgte 17 d’octubre. Davant la impossibilitat de tenir grans aforaments en tots dos actes, tvA retransmetrà en directe tots dos. És l’única activitat festera que tindrà Onil en un Mig Any lastrat per la crisi sanitària de la Covid19.