Home Destacats Onil substitueix vals parcials de menjador escolar per altres de compra a...

Onil substitueix vals parcials de menjador escolar per altres de compra a famílies desafavorides amb xiquets

721
0
SHARE

Aquelles famílies parcialment beneficiàries de vals de menjador escolar a Onil podran canviar-los per altres de compra a un supermercat local. És la iniciativa municipal per a garantir menjar suficient per als xiquets d’aquestes unitats familiars, després de que Serveis Socials haja detectat mancances en la seua alimentació. Els vals sumen la quantia de la beca entre el 16 de març i el 30 d’abril per valor de vora 4.700 euros.

Tot i que el Covid19 no distingeix entre classes socials a l’hora d’infectar, sí ho fan el seus efectes coiuturals en la vessant monetària. Efectes que es ceben especialment en persones que no tenen garanties econòmiques per a subsistir davant una crisi com la que està detonant el virus. El drama es fa més greu si es tracta de famílies amb xiquets al seu càrrec, un sector poblacional que es troba entre els principals damnificats pel coronavirus. Tots els ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan posant en marxa plans per a no deixar a persones sense recursos abandonats a la seua sort.

En el cas concret de la vila d’Onil, des de la Regidoria de Serveis Socials han detectat una realitat preocupant. Es tracta de diverses famílies de la localitat que estaven acollides a les beques menjador per a que els xiquets escolaritzats pogueren dinar al centre educatiu. Aquesta fórmula garanteix una correcta alimentació que, degut a la situació econòmica familiar, seria més complicada d’aconseguir. No obstant, eixes beques -les parcials, no les totals que sí estan vigents- no estan actives a dia de hui per la pandèmia, pel que l’Ajuntament d’Onil ha proposat canviar els vals de la beca menjador per altres per a comprar en un supermercat de la localitat.

El tancament dels menjadors escolars, que fan el paper de menjadors socials per a xiquets de famílies amb problemes econòmics, ha suposat perdre qualitat de vida i alimentació per a ells. Per això, i després de rebre les informacions pertinents per part dels centres educatius colivencs, els pares dels menuts rebran un val equivalent a la xifra de la beca per a fer la compra. El termini finançat gràcies a les aportacions de la Diputació d’Alacant avarca des del 16 de març fins el 30 d’abril, coincidint amb la pitjor fase de la pandèmia. Sumen vora 4.700 € en total.

Aquesta mesura s’afegeix a la tasca duta a terme tant per Serveis Socials com per Creu Roja i els propis hostalers colivencs, que abasteixen d’aliments a persones amb escassos recursos durant la crisi sanitària.