Inici Alcoià Quatre positius i 4 jornades sense víctimes de la pandèmia a l’Alcoià,...

Quatre positius i 4 jornades sense víctimes de la pandèmia a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

324
0
COMPARTIR

L’actualització de les dades de seguiment de la pandèmia del Covid19 revelen de nou una línia continuïsta en les xifres que venen registrant-se en les darreres setmanes a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre dimecres 20 i dijous 21 de maig s’han registrat 5 casos positius més al Departament de Salut d’Alcoi, mentre que la millor dada continua sent l’absència de víctimes mortals del virus altra jornada més a la muntanya alacantina.

Amb les dades actualitades, la xifra total de persones contagiades des de l’inici de la crisi sanitària ascendeix a 516 a les comarques. Es tracta de 5 nous casos en la darrera jornada, dades que suposen un lleuger repunt en els contagis registrats aquesta setmana, però que es mantenen en la mitjana del mes de maig. Les comarques de l’interior alacantí continuen en la mitjana valenciana amb més de 376 persones contagiades per cada 100.000 habitants.

En el cas de les morts per coronavirus registrades al departament de salut alcoià, la xifra es manté en 115, en la que s’ha estancat al llarg de tota la setmana. Segueix sent la major xifra absoluta de víctimes a un sol departament de tota la Comunitat Valenciana, tot i que el fet de la reducció del seu creixement és una realitat. Només el departament de l’Hospital General de València registra més morts per la pandèmia (128). Cal recordar que més de 80% de les víctimes s’han registrat a les dos residències amb brots de Covid19, ubicades a Alcoi i Onil.

Contractació de ‘rastrejadors’

Mentre tant, la Conselleria de Sanitat Universal segueix endavant amb el procés de contractació dels coneguts com a ‘rastrejadors’. Estaran encarregats de localitzar als contactes que hagen estat prop d’una nova persona contagiada pel virus per a aturar la cadena de contagi. No obstant, segons algunes informacions, no podran ser metges, ja que la borsa d’ocupació activada amb la pandèmia està ja esgotada.

Açò farà que hagen de ser infermeres i administratius sanitaris els que, en principi, duguen a terme aquesta tasca. Per la seua banda, els sindicats proposen crear una nova borsa per a abastir la demanda de personal que requereix la lluita contra el Covid19. Tot hagut compte de que el personal de reforç contractat durant els primers mesos de la crisi serà renovat -tal i com ha conformat el propi President de la Generalitat Ximo Puig a tvA-, com a mínim, fins a final d’any.