Home Onil Onil ultima la posada en marxa del seu primer hort urbà al...

Onil ultima la posada en marxa del seu primer hort urbà al costat de l’ermita

0
SHARE

Durant els pitjors anys de la crisi econòmica, a bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han posat en marxa horts urbans. Aquest projecte busca una sèrie d’objectius en diferents àmbits, entre els que es troben oferir possibilitats d’auto abastiment a persones amb problemes econòmics, millorar la sostenibilitat a la població i oferir alternatives d’oci als majors de municipi en qüestió.

A Alcoi, Ibi o Castalla ja existeixen horts urbans on desenes de persones cultiven les seues pròpies hortalisses en un ambient de convivència. Ara, la vila d’Onil ultima els treballs per a enllestir un hort urbà als bancals que envolten l’ermita de la Mare de Déu de la Salut. En ells es posaran en marxa diverses parcel·les de reduït tamany en el que els veïns de la població que no disposen de terreny podran cultivar el que necessiten.

Els futurs horts urbans colivencs eixiran a no massa tardar a adjudicació per a les persones interessades. Un procés que s’encetarà una vegada hagen sigut instal·lats en la zona tant el mobiliari urbà com la vegetació que ha d’aïllar-lo dels carrers que l’envolten. L’hort comptarà amb subministrament d’aigua per al reg i en ell només s’utilitzaran mètodes de cultiu respectuosos amb el medi ambient.