Home Cocentaina L’Interès Turístic Internacional fa que la Fira de Tots Sants de Cocentaina...

L’Interès Turístic Internacional fa que la Fira de Tots Sants de Cocentaina supere les expectatives

1150
0
SHARE

Cocentaina ha clausurat ja una nova edició, la que fa 673, de la Fira de Tots Sants. Un esdeveniment que enguany ha tornat a superar les expectatives atraient a més de mig milió de visitants. El bon oratge, la completa oferta comercial, gastronòmica, cultural i d’oci han permès que es superen les millors previsions per a un certamen en el que s’han menejat de l’ordre de 35 milions d’euros en volum de negoci.

La vila de Cocentaina ha tancat ja el seu gran esdeveniment anual després de 3 jornades en les que la localitat s’ha transformat de dalt a baix. Al llarg del passat cap de setmana, la capital del Comtat ha celebrat l’edició número 673 de la Fira de Tots Sants, convertida des de fa uns anys en el principal esdeveniment comercial de la Comunitat Valenciana. Habitualment, el certamen s’apropa als 500.000 visitants anuals, i això sense comptar amb les declaracions de Bé d’Interès Cultural i Interès Turístic Internacional, que li han arribat entre 2018 i 2019.

Precisament aquest fet s’ha fet palès durant la jornada inaugural de la Fira contestana. Més de 177.000 persones són les que han visitat la vila comtal durant la Festa de Tots Sants, xifra que suposa més de 17.000 visitants per damunt dels registrats en 2018. El creixent interès i la difusió de la Fira després de la seua declaració d’Interès Turístic Internacional han suposat un nou revulsiu per a un esdeveniment que ha exposat més de 52 milions d’euros en productes a comercialitzar. I tot començava amb la inauguració i la lectura del Privilegi de Pere IV a Cocentaina.

Un dels condicionants de que es registren més o menys visitants a la Fira és l’oratge. Enguany, la bona climatologia ha permès que les jornades de divendres i diumenge, la inaugural i la cloenda, hagen registrat xifres rècord. Tot i que encara no es coneix la data exacta, diverses fonts parlen de més de mig milió de visitants atrets per l’extensa oferta comercial, gastronòmic i d’oci. Entre els comerciants es baralla un volum de negoci generat durant l’esdeveniment que arribaria a vora els 35 milions d’euros, facilitada en part per la gran xifra de visitants.

La declaració d’Interès Turístic Internacional per a la Fira de Tots Sants ha provocat que l’espectre de visitants al certamen s’haja ampliat, atraient a clients provinents d’altres països.