Home Destacats Onil, un dels 36 municipis valencians on es canviarà l’enllumenat a LED...

Onil, un dels 36 municipis valencians on es canviarà l’enllumenat a LED gràcies a les ajudes de l’IVACE

331
0
SHARE
Un operari canvia els dispositius de l'enllumenat, en una imatge d'arxiu.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), a través de la unitat d’Energia, impulsarà la renovació de l’enllumenat en 36 municipis de la Comunitat Valenciana per un altre d’alta eficiència energètica, que redunde en una reducció de la factura energètica.

Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufraguen destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia LED, de més eficiència energètica; la implantació de reguladors de flux lumínic, i de l’encesa i apagada dels punts de llum; o la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l’hora solar, per a reduir el consum.

Així doncs, per a renovar l’enllumenat en aquests municipis, Ivace Energia destinarà un total de cinc milions d’euros, a través d’una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut, de manera que se sufraga el 100% del cost dels projectes d’aquests municipis.

La renovació de l’enllumenat permetrà un estalvi total anual de 4,3 milions de Kw/h a l’any, la qual cosa es traduirà en un estalvi econòmic de 19.500 euros a l’any de mitjana en cada municipi. Així mateix, gràcies a la reducció dels consums energètics, es deixaran d’emetre a l’atmosfera un total de 2.300 tones de CO₂.

Distribució per províncies

A la província de Castelló, Ivace Energia donarà suport a la renovació d’enllumenat públic als municipis de Benassal, Vinaròs, l’Alcora, Cinctorres, la Jana, la Mata, Moncofa, Sant Jordi, la Vall d’Alba i Vilafranca. Les 2.355 lluminàries que es preveu renovar permetran reduir el consum en més d’un milió de Kw/h a l’any i, per consegüent, s’assolirà un estalvi econòmic pròxim a 170.000 euros, així com una disminució de les emissions de CO₂ de 547 tones a l’any.

A València, es donarà suport als projectes presentats pels ajuntaments d’Alberic, la Pobla de Vallbona, l’Alcúdia de Crespins, l’Olleria, Real, Sueca, Bonrepòs i Mirambell, Higueruelas, la Pobla de Farnals, la Pobla del Duc, l’Eliana, Manuel, Puçol, Tavernes de la Valldigna, Utiel i Villar del Arzobispo.

En total, es preveu la substitució de més de 5.000 lluminàries entre punts de llum convencionals i solars, gràcies a la qual cosa es deixaran d’emetre 943 tones de CO₂ a l’any, en reduir-se el consum en 1,8 milions de Kw/h anuals. Aquesta disminució redundarà en una reducció de la factura energètica de 700.000 euros.

Finalment, Ivace Energia sufragarà el canvi de l’enllumenat dels municipis alacantins d’Albatera, Benferri, Benijòfar, Novelda, Onil, Pedreguer, Pilar de la Horadada, Rojales, Sax i Los Montesinos. En el conjunt d’aquests municipis es preveu la substitució de més de 3.000 punts de llum, la qual cosa permetrà un estalvi energètic d’1,5 milions de Kw/h a l’any.

L’enllumenat públic als municipis constitueix la principal despesa energètica i, segons les estimacions d’IVACE Energia, la renovació de l’enllumenat públic en un municipi xicotet per un d’eficient amb lluminàries LED reduiria un 70% el consum energètic d’enllumenat.