Home Alcoià Opinió – Manuela Pascual: “Cites importants que tenim els treballadors i treballadores”

Opinió – Manuela Pascual: “Cites importants que tenim els treballadors i treballadores”

0
SHARE

Des de ben jove he estat envoltada de persones que em parlaven dels drets de les persones, aquesta paraula: DRETS, que tothom diem i reivindiquem, només saps apreciar-la quan es perden igual que moltes coses en la vida. Aquesta reflexió ve a col·lació perquè els drets que hui tenim són conseqüència de barallar-los en les taules, als carrers, en els centres de treball, i si no seguim en aquesta línia poden ser arrabassats. En fi, que si no els defensem, per si sols ni perduraran, ni tampoc vindran .

Enguany tenim cites molt importants per a les treballadores i treballadors, actius i aturats, joves, majors i dones.

El 1r de maig, dia internacional de la classe obrera, deu ser un any mes en el que els carrers de les nostres ciutats s’òmpliguen de gent per a reivindicar una vegada mes: ocupació de qualitat, salaris dignes, plena igualtat en drets entre dones i homes, pensions dignes i segures en el temps, protecció a les persones, fi a les guerres, tolerància, respecte, diàleg i convivència entre diferents, i per descomptat, llibertat.

Molts i moltes ho fem dia rere dia, per que som conscients que els drets s’han de defensar, que no és una herència inamovible, per això hem d’omplir els carrers, com sempre fem, per a continuar exigint la derogació de la reforma laboral i la de pensions, qüestions compromeses abans de la convocatòria electoral, i també per tots els altres aspectes que encara hui no són una realitat.

Però abans del 1r de Maig vindrà el 28 d’abril, que a més de ser el dia internacional de la seguretat i salut en el treball, tenim totes i tots una cita amb la democràcia d’aquest país, una eleccions generals i autonòmiques. En aquest sentit el primer que volem fer des de CCOO és fer una crida a la participació activa de tots els treballadors i treballadores, el segon és que ompliguem les urnes amb els nostres vots a aquells partits progressistes que enforteixen aquesta democràcia, i que la sensibilitat siga primer per a les persones. No podem ni devem permetre que la lluita per les nostres conquestes socials, laborals, democràtiques, igualitàries etc., ens la arrabassen aquells partits que estan per portar-nos de nou a l’Espanya del blanc i negre. No són unes eleccions qualsevol, ens juguem molt en el resultat d’aquestes.

El 26 de maig tornem a les urnes en aquesta ocasió per a triar als nostres representants mes pròxims , les municipals. Aquestes no són menys importants que les anteriors, també a nivell local i comarcal han d’existir prioritats dels partits polítics que concorren, prioritats en el social, en el desenvolupament com a municipis pel bon viure de les gents que en ells estem, en els serveis que se’ns ofereixen i com, perquè depèn molt que i com per a garantir una cohesió social i territorial. En aquesta data electoral també votarem a les eleccions europees, eleccions en les quals també hem de participar i triar a representants progressistes que defensen els nostres interessos en el Parlament Europeu.

Molts són els serveis que les nostres administracions mes pròximes, els Ajuntaments, ofereixen a la ciutadania, encara que no els corresponga en moltes ocasions. Hem de triar als i les governants que millor defensen aquests valors, molts són els reptes pendents que hem de continuar defensant i reivindicant de les nostres administracions públiques:

-El compromís en la millora i defensa dels serveis públics com a garantia en la igualtat de drets de la ciutadania.

-Recuperació dels drets arrabassats a les empleades i empleats públics, augment de la despesa pública en els serveis essencials per a la ciutadania, aquests a tall d’exemple.

Crec que són suficients motius perquè no ens quedem a casa i que acudim a totes i tots a les cites pendents: 28 abril, 1r de Maig i 26 de maig, per a continuar defensant aqueixos valors democràtics, que tant han costat i costen de defensar.