Home Cocentaina Policia Nacional i Guàrdia Civil desmantellen dos punts de venda de cocaïna...

Policia Nacional i Guàrdia Civil desmantellen dos punts de venda de cocaïna a Cocentaina i Muro

284
0
SHARE
Dos agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb les substàncies intervingudes a Cocentaina i Muro.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en el marc de l’Operació Almin-Gorath, han desmantellat dos punts importants de venda de cocaïna ubicats a la localitat de Concentaina. A més, s’han detingut cinc traficants de droga a les localitats de Concentaina i Muro. El Jutjat de Guàrdia d’Alcoi ha decretat l’ingrés a la presó del principal responsable d’aquest grup de traficants de droga.

Les investigacions van tenir el seu origen el mes de febrer del 2022, quan la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van obtenir informació rellevant sobre possibles punts de venda de droga a les dos localitats del Comtat. Una vegada analitzada tota la informació obtinguda, l’Àrea de Recerca d’Ibi i l’equip de Policia Judicial de la Comissària d’Alcoi, amb la finalitat d’esclarir aquests fets i de trobar els suposats responsables, van decidir unir recursos, donant inici a l’operació Almin-Gorath.

En una primera fase de l’operació, els agents van realitzar diversos operatius de vigilància i van donar com a resultat la identificació dels cinc implicats en el tràfic de drogues a les localitats de Concentaina i Muro. A més, es va aconseguir identificar el subministrador principal que proveïa de les substàncies estupefaents a la resta dels investigats, sent aquest un home espanyol de 53 anys, que residia sense alçar sospites juntament amb la seva dona i els seus dos fills a la localitat de Concentaina.

Posseïa un horari per realitzar la venda de drogues, sent aquest entre les 19.30 i les 21.00h, i aquestes transaccions les realitzava a l’interior del seu vehicle o en dos establiments cèntrics de Concentaina. Els agents van comprovar que, a més de vendre a petits traficants, aquest posseïa una àmplia cartera de clients de les localitats dels voltants.

Droga de gran puresa

La puresa de la substància que venia el principal investigat era coneguda entre els consumidors de la zona. En aquesta primera fase, el dia 8 d’abril del present any, a la localitat de Muro, es va procedir a la detenció d’un familiar del principal investigat. Es tractava d’una dona de 54 anys i veïna de la mateixa població. En el moment de la seva identificació, l’esmentada portava amagada entre les parts íntimes 42 grams de cocaïna en roca, amb el consegüent perill per a la seva salut.

Durant els seguiments realitzats, es va poder identificar un altre dels camells del principal responsable. Es tractava del gerent d’un establiment d’hostaler de Concentaina, que posseïa antecedents per fets relacionats amb tràfic de drogues. Els agents van poder acreditar-lo com un dels treballadors de l’establiment, i en absència del gerent, feia vendes de droga a clients que ho sol·licitaven.

A la fase d’explotació de l’Operació Almin-Gorath, el dia 8 de juliol del 2022, es va procedir a fer l’entrada i el registre a dos habitatges i a l’establiment hostaler, tots a la localitat de Concentaina. Els registres van finalitzar amb la detenció de quatre nous traficants, i aquests eren: el principal sospitós, el gerent de l’establiment, la parella del gerent i un treballador de l’establiment.

Tots els detinguts són espanyols d’edats compreses entre 46 i 59 anys, i se’ls han imputat els delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i blanqueig de capitals. En els registres s’han intervingut 824 grams de cocaïna, 16 grams de marihuana, 83.130 euros en efectiu i gran quantitat de material per a l’envasament i la distribució de la cocaïna.

Un únic detingut a presó

A més, ha confiscat el vehicle que el líder del grup utilitzava per fer les vendes. Durant els registres efectuats es va comptar amb el suport d’unitats de guies canins i de components de seguretat ciutadana dels dos cossos policials. El Jutjat de Guàrdia i Instrucció d’Alcoi ha decretat l’ingrés a la presó per al principal responsable, mentre que a la resta se’ls ha imposat la prohibició de sortir del territori nacional, així com la presentació periòdica als Jutjats.

Amb aquesta operació, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, han donat un altre cop al tràfic de drogues a la província alacantina, i han donat per desmantellat dos punts molt actius de venda de drogues a la província d’Alacant.