Home Destacats Política Territorial actua per a canalitzar les aigües pluvials que causen inundacions...

Política Territorial actua per a canalitzar les aigües pluvials que causen inundacions a La Marjal d’Onil

499
0
SHARE

Una part del terme municipal d’Onil es troba en la zona coneguda com La Marjal. Un nom que rep degut a la seua antiga funció com a llacuna que rebia les aigües provinents dels nombrosos barrancs i fonts de la serra que envolta la població. Una aigua que s’acumulava creant un pantà que fou dessecat al segle XVIII per a convertir-se en un hort que nodria a tota la zona. Sota ella encara es troba un colossal aqüífer, pel que cada vegada que es produeixen precipitacions quantioses, diverses zones s’inunden d’aigua tot i la canalització escomesa al 2008 per a conduir les aigües fluvials cap al riu Verd.

Aquesta corrent d’aigua és el desaigüe natural de la zona, i ara està rebent obres per a aconseguir que l’aigua no s’acumule amb les pluges. Les executa la Conselleria de Política Territorial i comprenen la creació d’un canal de desaigüe que segueix el trajecte de l’autovia CV-80. El desnivell en els voltants d’aquesta via de comunicació fa que siguen diverses les canalitzacions que la travessen per a desaiguar-la, perpo que fins ara no tenien eixida cap al riu, cosa que provoca les inundacions.

Els treballs consisteixen en crear una eixida per a l’aigua de pluja que permeta desaiguar la zona més baixa de La Marjal colivenca. Un canal amb base d’enreixat metàl·lic i revestiment de formigó conduirà les aigües de pluja cap a la coneguda com a Bassa dels Ullals, on s’acumula aigua com a darrer resquici del que fou la llacuna de La Marjal. D’ací, les aigües pluvials eixiran directament cap al riu Verd per a anar a parar al Pantà de Tibi i, en última instància, a la mar Mediterrània en la seu desembocadura al Campello.

L’execució d’aquests treballs és una de les peticions fetes per l’Ajuntament d’Onil i que ara ha escoltat l’administració valenciana. Amb elles es tracta d’acabar amb un dels riscos que pateixen les propietats i les vies de comunicació de la zona cada vegada que hi han precipitacions torrencials.