Home Alcoi Polítiques Inclusives i Domus Vi no apropen postures per a fer pública...

Polítiques Inclusives i Domus Vi no apropen postures per a fer pública la residència de la multinacional a Alcoi

575
0
SHARE

La residència de la Tercera Edat Domus Vi de la ciutat d’Alcoi és la que major quantitat de víctimes mortals de la pandèmia ha registrat a tota la Comunitat Valenciana. Un fet que ha portat a que l’Ajuntament d’Alcoi haja proposat a la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana que aquesta assolisca la gestió del centre de forma pública. La constatació de que els centres de la multinacional a tota Espanya han registrat males dades a aquest respecte ha portat a l’ens autonòmic a pensar en dur endavant aquesta idea.

I tot mentre continua la investigació per a dirimir si va haver responsabilitats en la gestió de la residència. L’estat de la pandèmia durant els primers compassos va obligat a Sanitat Universal a assolir el control del centre per a evitar més morts. La pràctica totalitat dels usuaris i del personal de la Domus Vi d’Alcoi van resultar contagiats per coronavirus en les pitjors setmanes del confinament.

Aquest dilluns s’ha produït la primera de les reunions encaminades a apropar postures entre les dos parts. Una reunió que ha acabat sense cap avanç per a una residència que és gestionada de forma privada gràcies a les gestions del conseller Rafael Blasco (PP) al 2002. Empreses privades van accedir a contractes d’aquest tipus durant 45 anys -com és el cas de la residència d’Alcoi- sense cap contrapartida per a l’administració. Posteriorment, els tribunals tombarien aquest tipus de processos, considerats irregulars.

A la trobada han assistit l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la Consellera de Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, i la Consellera Delegada de Domus Vi en Espanya, Josefina Fernández. No s’han apropat postures per a recuperar la gestió pública d’aquest recurs per a la Tercera Edat, però sí que s’han emplaçat a una nova reunió cara al futur. Les possibilitats d’arribar a un enteniment marcaran l’agenda de trobades.