Home Destacats Segon positiu per Covid19 en una setmana a Onil, detectat entre el...

Segon positiu per Covid19 en una setmana a Onil, detectat entre el personal d’un supermercat

0
SHARE

La setmana ha començat a la vila d’Onil amb una notícia negativa per a la població. Si ja la setmana passada es detectava el primer positiu per coronavirus després de tràgic episodi de la residència de la Tercera Edat -que aglutina el gros dels 18 morts registrats durant la crisi sanitària-, ara n’ha sigut confirmat altre. En total la població té a dia de hui 34 positius per PCR acumulats des de l’inici de la pandèmia, tot i que aquest darrer probablement no computarà com a positiu a Onil, ja que es tracta d’un veí d’altra població que treballa a la vila de les nines. A més, les dades de la Conselleria de Sanitat Universal respecte al seguiment de la pandèmia no han sigut actualitzades des del 30 de juliol.

Però aquest nou contagi detectat ha causat revòl i alarma a la població de la Foia de Castalla, ja que es tracta d’un treballador de supermercat a un de les zones més poblades de la localitat: l’Avinguda de la Pau. En ell treballen un total de 9 treballadors, que aquest matí han descobert el positiu del seu company, pel que han hagut de tancar portes a la superfície comercial. Ràpidament han començat a córrer informacions per les xarxes socials, causant sensació d’alarma a la localitat.

Els treballadors del supermercat on treballa el nou positiu per coronavirus ja s’han posat en contacte amb Sanitat a través del Centre de Salut d’Onil, encarregat de rastrejar els positius i els seus contactes. Aquest dimarts 4 d’agost acudiran a Elx per a realitzar-se les proves -en principi ràpides, no PCR- per a comprovar si estan o no infectats per la Covid19. En cas afirmatiu, tots ells i els seus contactes propers hauran de guardar quarentena durant les properes setmanes, seguint el protocol establert pel Ministeri de Sanitat per a evitar que el contagi es convertisca en comunitari. Pel moment es desconeix l’origen d’aquest nou contagi, que podria estar fora de la vila de les nines.

Estrictes mesures de seguretat sanitària

Segons operaris del propi supermercat als quals ha tingut accés tvA, el supermercat ha complert escrupolosament les mesures sanitàries implantades des de l’inici de la pandèmia. Inclús, afirmen, l’empresa ha contractat personal especialitzat en neteja que duplica la capacitat de desinfecció que ja de per sí duen a terme els propis treballadors. Segons les mateixes fonts, cap d’ells presenta símptomes compatibles amb el coronavirus, com tampoc el propi treballador infectat.

L’alarma creada entre la població ha portat al propi Ajuntament d’Onil a llançar un comunicat demanant tranquilitat a la població, així com respecte per a les pròpies persones que treballen al supermercat Dialprix de la localitat. Ha contribuït a eixa sensació d’alarma el col·lapse parcial del telèfon d’atenció al Centre de Salut d’Onil, situació que es replica a altres poblacions valencianes.