Home Alcoi Educació adapta una aula per a xiquets de 2 anys al CEIP...

Educació adapta una aula per a xiquets de 2 anys al CEIP Horta Major

0
SHARE

Fa 4 anys, la ciutat d’Alcoi va entrar en el programa pilot per a oferir places als centres educatius públics per a xiquets de 2 anys llançat per la Conselleria d’Educació. Fins ara, la capital de l’Alcoià tenia 2 aules d’aquestes característiques als col·legis El Romeral i Miguel Hernández, però l’elevada demanda de places ha fet que l’Ajuntament invertisca en adaptar una nova aula al CEIP Horta Major.

A aquest centre existien dos aules per a 3 anys, tot i que una d’elles no estava ocupada. No obstant, la demanda de places per a xiquets de 2 anys és major a la localitat, pel que la Regidoria d’Educació ha invertit 10.000 euros per a adaptar l’aula a la normativa vigent. Així, s’està creant un pati independent separat de la resta del centre i es canviarà el paviment de l’aula.

Amb la creació d’aquest nou recurs, Alcoi espera abastir la demanda per part de les famílies alcoianes, 23 de les quals havien quedat fora del programa educatiu per a xiquets de 2 anys. Tot a pesar de que la ciutat compta amb 4 escoletes per a oferir places als menuts abans de començar la seua esta escolar en EGB als 4 anys.

Ara, amb la nova aula, únicament 5 alumnes es quedaran fora d’aquest sistema, que abasteix a vora el 98% de la població que ho demana. És un dels percentatges més alts entre totes les localitats valencianes que compten amb el programa.

Els treballs estan duent-se a terme aprofitant el període vacacional. La Regidoria d’Educació espera que la Conselleria atorgue una període extraordinari de matriculació per a la nova aula del centre alcoià.