Home Alcoi Presentada la web de l’Observatori Municipal d’habitatge d’Alcoi

Presentada la web de l’Observatori Municipal d’habitatge d’Alcoi

533
0
SHARE
Captura de la Web

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la web de l’Observatori Municipal Habitatge que ja està en funcionament.

A la roda de premsa han intervingut la regidora d’Habitatge, Maria Baca, el coordinador de l’Observatori Municipal Habitatge, Cristian Santiago i la secretaria de l’Observatori Municipal Habitatge, Trini Rubio.

En la web es podrà trobar les novetats que es generen o el calendari de les activitats. A més, hi ha un apartat dedicat a la normativa i legislació municipal, autonòmica i estatal. També es podrà veure les ajudes tant municipals com autonòmiques així com fer tràmits relacionats amb l’habitatge. Es podrà accedir als diferents organismes com: habitatge d’Alcoi, la conselleria d’habitatge de la Generalitat Valenciana, Xarxa Xaloc o EVHA. La web és: https://omha.alcoi.org/

L’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi es crea amb la finalitat de disposar d’un òrgan de participació, que siga instrument de transferència d’informació i generació de coneixement en matèria d’habitatge. Té la finalitat de conèixer la situació de l’habitatge en general i de l’habitatge públic en particular, la seua distribució en el territori i els indicadors necessaris per determinar les polítiques públiques a desenvolupar.

Aquest órgan fomentarà la participació en l’evaluació, planificació i disseny de les polítiques públiques d’habitatge.

A fi d’assegurar el compliment de la funció social de l’habitatge, resulta encara més necessari, en el context actual, disposar d’un punt de trobada en què tots els sectors, tant públics com privats, vinculats a la problemàtica de l’habitatge, puguen exposar les seues propostes, demandes i suggeriments, i reforçar, així, el paper de participació de la societat civil organitzada i la intercomunicació amb l’administració pública, que es constitueix en plataforma d’intercanvi i col·laboració i comparteix el coneixement i la informació.

l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi es configura com una manera de participació, però també com a via per a portar els interessos de la majoria de la societat als espais de presa de decisió, de manera bidireccional per a, si escau, proposar les mesures necessàries en cada moment.