Home Cocentaina Presentat el Certamen Coral, l’esdeveniment de cloenda de la Fira de Tots...

Presentat el Certamen Coral, l’esdeveniment de cloenda de la Fira de Tots Sants a Cocentaina

1562
0
SHARE

Resta menys d’un mes per a que Cocentaina torna a convertir-se en el basar a l’aire lliure més gran de quants existeixen no sols a l’interior de la província d’Alacant, sinó a tot el País Valencià i bona part de la resta d’Espanya. Però la Fira de Tots Sants no solament és un esdeveniment comercial; també ho és cultural, i de fet la cloenda ‘oficiosa’ de cada nova edició, des de fa vora 4 dècades, la posa el Certamen Coral Fira de Tots Sants.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper 9 de novembre i reunirà a 3 cors provinents de diferents punts de la geografia espanyola. En ell participaran la Coral Jove de Sant Cugat del Vallès, a Barcelona, els murcians del Cor Diatessaron de Molina del Segura i els asturians del Grup Vocal Amitié de Langreo. Tots ells lluitaran per la darrera plaça que dona accés a disputar el Firacor, que cada 4 anys reuniex als 3 darrers guanyadors del certamen.

La presentació ha estat marcada per l’important paper que Cocentaina tindrà no sols com a lloc d’origen i acollida del Certamen Coral Fira de Tots Sants. A banda d’això, dos contestans han participat de valent en els estaments previs a la celebració de l’esdeveniment. D’una banda, el director del Cor de Cambra Discantus de la localitat, Josep Robert Sellés, ha sigut qui ha adatat la peça obligatòria del certamen: ‘Mareta, Mareta’, que té el seu origen en una cançó popular pel 500 aniversari de la patrona contestana.

L’altre contestà destacat en la preparació del certamen és Raül Belda, membre de l’organització i enguany també autor del cartell que anuncia el Certamen Coral de la Fira de Tots Sants contestana.