Home Castalla Presenten un total de 44 al·legacions contra la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques...

Presenten un total de 44 al·legacions contra la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques a Ibi, Castalla i Tibi

0
SHARE
Una de les imatges que acompanya al document de les al·legacions presentades contra les macroplantes fotovoltaiques a Ibi i Castalla.

Els Amics de les Muntanyes, l’Ateneu Popular La Gavarnera i l’Associació Cultural El Teix -tots ells col·lectius socials de la localitat d’Ibi- han feta pública la llista d’al·legacions que han presentat als projecte per a crear una macroplanta fotovoltaica en term municipal iberut. És el segon projecte d’aquestes característiques, ja que el primer es situaria entre Castalla i Tibi. Aquesta darrera població seria la que suportaria la infraestructura per a traslladar l’energia.

En total són 44 al·legacions, que fan referència a temes com el seu interès general o no, l’allunyament del destinatari respecte al punt de creació, el fraccionament de projecte, l’omissió d’alternatives, l’ús del sòl industrial, el que consideren deficiències en l’estudi del paisatge o la sociologia de la zona, les afeccions a la Xarxa Natura, els animals o les vies pecuàries, la disponibilitat de terrenys o el risc d’incendis, entre altres.

Termini fins el 21 de març

Les plataformes signants del document reivindiquen amb ell a la Conselleria d’Indústria que acorden una Declaració d’Impacte Ambiental negativa per al projecte. Per a fer més força, els 3 ens han demanat a la societat de la Foia de Castalla que sone suport a un text que es pot trobar de forma resumida en el següent enllaç. De fet, qualsevol persona pot afegir també les seues pròpies al·legacions. El termini finalitza el 21 de març.