Home Cocentaina Cocentaina estreteix l’agermanament amb Orria-Piano Vetrale (Itàlia) i convocarà una trobada sobre...

Cocentaina estreteix l’agermanament amb Orria-Piano Vetrale (Itàlia) i convocarà una trobada sobre l’art barroc al setembre

0
SHARE
Santa Clara i l'expulsió dels sarraïns, obra de l'italià Paolo Di Matteis que es mostra a Cocentaina.

L’Ajuntament de Cocentaina, juntament amb la localitat italiana d’Orria-Piano Vetrale, ha decidit reprendre les activitats culturals entorn de la figura del pintor barroc napolità, Paolo de Matteis, del qual la Vila Comtal guarda 10 obres. Després d’una reunió celebrada de forma virtual el dijous 7 març, s’ha acordat la celebració d’una trobada de dos dies, que, previsiblement, tindrà lloc a la capital del Comtat durant la primera quinzena de setembre.

La primera jornada estarà adreçada al públic general i inclouria un concert de música barroca i una conferència a càrrec de l’especialista en la figura de Matteis, Gianni Citro. També hi hauran visites guiades als principals monuments contestans amb elements barrocs, com el Convent de Sant Francesc d’Assís o el Santuari de la Mare de Déu del Miracle, on es guarden les obres d’aquest artista.

La segona jornada, dirigida a un públic universitari i experts en la matèria, inclourà diverses conferències sobre la pintura barroca, el comerç cultural entre Nàpols i Alacant, Paolo de Matteis i la restauració de les seues obres.

Possible congrés referent mundial

D’aquesta iniciativa, a més a més, està previst que es publique un catàleg en castellà i italià, i ja s’està estudiant la possibilitat que, per al 2025, s’organitze un congrés internacional sobre el barroc a Cocentaina que esdevinga un referent dintre del món de la història de l’art i la cultura.

D’altra banda, amb l’objectiu d’enfortir els llaços culturals entre Cocentaina i Orria-Piano Vetrale, un artista contestà pintarà en agost un mural amb ocasió de la celebració del Pannello d’oro, i estarà acompanyat per una delegació contestana que oficialitzarà l’agermanament entre les dues localitats.

Segons Paco Payà, Regidor de Patrimoni, “ha estat un encontre molt positiu i productiu i demostra la dimensió internacional del patrimoni contestà. A més, amb aquestes jornades, el nostre poble es posiciona com un referent cultural i artístic i s’obri al món amb la voluntat de donar a conéixer tot el que tenim. Sense dubte, aquesta iniciativa suposarà l’inici d’una llarga col·laboració amb Orria-Piano Vetrale i beneficiarà notablement les nostres dues localitats”.