Home Alcoià Programen 30 rutes de senderisme mancomunat a l’Alcoià-Comtat i la Vall d’Albaida...

Programen 30 rutes de senderisme mancomunat a l’Alcoià-Comtat i la Vall d’Albaida fins a final d’any

0
SHARE

Les rutes seran gratuïtes i tindran lloc els caps de setmana de setembre a desembre i, amb la natura com a element comú, permetran conéixer la història, el patrimoni, la fauna i la flora de les comarques.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) torna a col·laborar amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per a oferir una completa programació de rutes guiades de setembre a desembre amb una nova edició de ‘Senderisme entre muntanyes’.

Després de l’èxit d’assistència de les anteriors edicions, les rutes tornaran el primer cap de setmana de setembre, amb una ruta pels poblets del riu a Sempere i la senda dels nevaters de Salem a la Barcella, i finalitzaran el 19 de setembre amb la ruta del solstici d’hivern a l’arc de Santa Llúcia a Penàguila.

Les rutes són gratuïtes però es requereix inscripció en línia mitjançant aquest formulari web, fins al dijous abans de cadascuna de les rutes. El nombre d’assistents és limitat.

Enguany la programació inclou un codi de colors amb què distingir el perfil al qual s’adreça cadascuna de les rutes, amb el color verd per a les rutes familiars (de fins a 5 kilòmetres), rutes estàndard de dificultat mitjana (de fins a 10 kilòmetres) i rutes nivell expert (de més de 10 kilòmetres).

El programa de Senderisme entre muntanyes té com a objectiu promoure el coneixement dels paratges i serres de les comarques veïnes, així com el seu patrimoni i la seua flora i fauna. A les rutes programades es podrà gaudir de rutes botàniques, ornitològiques o micològiques, i conéixer les caves de neu, els riuraus de la zona o els antics oficis vinculats al territori, entre altres.

Iván Jover, Gerent de Turisme de la MAC, destaca ‘Senderisme entre muntanyes’ com “una oportunitat per a gaudir de la natura i practicar esport mentre s’aprofundeix en el coneixement dels recursos més importants de la nostra geografia”.

Es tracta de la tercera edició en què participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, enguany amb rutes a 8 municipis: Muro (10 d’octubre), l’Alqueria d’Asnar (11 d’octubre), Cocentaina (14 de novembre), Alcoleja (28 de novembre), Banyeres de Mariola (5 de desembre), Agres (6 de desembre), Alcoi (13 de desembre) i Penàguila (19 de desembre).

Les rutes començaran a les 9 del matí des de l’Ajuntament del municipi d’origen de la ruta, excepte en els casos en què s’especifique un altre punt o horari a la programació. Es recomana que els assistents duguen esmorzar, aigua, gorra, protector solar i roba i calcer adequats.