Inici Alcoi Turisme destina 111.000 euros per a fer d’Alcoi una destinació de referència...

Turisme destina 111.000 euros per a fer d’Alcoi una destinació de referència a l’interior valencià

179
0
COMPARTIR

El turisme és un dels sectors que més està patint les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus. Hotels i establiments hostalers estan notant una important reducció del volum de clients en el present estiu respecte a qualsevol altre. Un fet que provoca que estiguen duent-se a terme accions i habilitant-se ajudes per a ajudar a un dels sectors fonamentals del PIB valencià des de totes les administracions.

Entre elles la valenciana, que ha destinat, mitjançant l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), un total de 111.000 euros per a dur a terme accions que milloren la qualitat d’Alcoi com a destinació turística de referència de l’interior valencià. Es tracta de la major xifra que ha rebut la ciutat dels ponts en matèria turística, tenint en compte que ubicar-se com a destinació de qualitat és una de les principals apostes municipals en quant a dinamització econòmica.

Aquesta suma permetrà enllestir diferents projectes per a millorar la qualitat, la sostenibilitat i l’hospitalitat alcoiana cara als visitants. Destaquen la creació d’una superfície d’aparcaments per a fer més amable la visita al Centre d’Alcoi, la instal·lació de recursos digitals per a convertir a la ciutat en Destinació Turística Intel·ligent, la renovació de la Q de qualitat per a la Tourist Info alcoiana o el suport a la col·laboració públic-privada per a dinamitzar el sector.

90.000 euros més per a la muntanya

Aquestes ajudes no només han arribat a la ciutat dels ponts, sinó que també arribaran a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En total, la resta de localitats de l’interior alacantí rebran en torn a 90.000 euros per a dinamitzar el seu sector turístic en torn a una base concreta: la col·laboració entre ens públics i empreses provades del sector seguint els paràmetres que cada ajuntament establisca.

Per altra banda, el Director General de Turisme, Herick Campos, ha fet una crida a la població a elegir la pròpia Comunitat Valenciana com a destinació turística per a aquest estiu. L’objectiu és descobrir paratges, localitats, patrimoni o cultura que es troben a l’abast de la mà i que amb la crisi del coronavirus és més assequible de conèixer.