Home Alcoià Prop de 500 persones d’Alacant, València i Múrcia a les rutes 20Mils...

Prop de 500 persones d’Alacant, València i Múrcia a les rutes 20Mils de la MAC

203
0
SHARE

El programa de Rutes 20Mils del Departament de Turisme de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) ha comptat amb un total de 468 participants a les 18 rutes guiades gratuïtes al llarg dels mesos de juliol, setembre, octubre i novembre pels municipis de les comarques.

L’activitat, que promou el turisme sostenible i saludable, a més de donar a conéixer el patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic de les poblacions de les comarques, ha estat tot un èxit de participació i, de fet, la totalitat de les places oferides es va cobrir a principis del mes d’octubre. A més de l’alta demanda d’inscripcions –més de 500–, la satisfacció de les persones assistents també ha estat elevada, ja que el 40% ha repetit i ha participat en més d’una ocasió.

Pel que fa a la procedència de les persones que han visitat les comarques de l’Alcoià i el Comtat gràcies a aquesta iniciativa, la gran majoria són de la mateixa província d’Alacant, principalment d’Alacant ciutat (34%), Alcoi (13,5%) i Asp (5%), encara que també s’han apropat persones des de la província de València i des de Múrcia.

Malgrat la delicada situació per la pandèmia, les rutes s’han plantejat amb totes les mesures d’higiene i seguretat, fet pel qual, a pesar del límit inicial d’assistents de 30 persones -depenent de la ruta i la situació sanitària- s’ha anat adaptant l’aforament a les circumstàncies. D’aquesta manera, s’ha oferit una alternativa d’oci saludable a la ciutadania i s’ha promogut el turisme de proximitat, tot prioritzant les mesures sanitàries.

A més de les Rutes 20Mils, la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat també ha participat en Senderisme Entre Muntanyes, una programació de rutes gratuïtes en col·laboració amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, per a la qual també s’ha cobert la totalitat de les places disponibles, i finalitzarà el pròxim 19 de desembre amb la ruta del solstici d’hivern a l’arc de Santa Llúcia de Penàguila.