Home Cocentaina Proposen augmentar la programació cultural per a tots els públics com a...

Proposen augmentar la programació cultural per a tots els públics com a alternativa a les Festes de Cocentaina

540
0
SHARE

Tal i com ja va advertir la Conselleria de Sanitat Universal, no serà fins el mes de setembre -com a mínim- quan es puguen dur a terme celebracions de caire festiu a les localitats valencianes. És llavors quan s’espera arribar a la immunitat de grup que permeta algun d’aquests actes, sempre amb mesures de seguretat contra la pandèmia. D’ací que es previnguen actes com concerts, ofrenes o celebracions religioses per a una restricció que afecta especialment a les Festes de cada població.

A la muntanya alacantina no queda cap municipi per ajornar els seus principals festejos al 2022, però totes han convocat -en major o menor mesura- actes relacionats amb ells. És el cas dels concerts i interpretacions que van a celebrar-se a Cocentaina al mes d’agost, quan la vila comtal deuria celebrar els seus Moros i Cristians. Ara a més, la formació del Col·lectiu 03820-Compromís a l’Ajuntament contestà ha portat al plenari la possibilitat d’augmentar eixa programació.

La idea dels valencianistes de Cocentaina passa per celebrar més concerts que abasten a una major quantitat de població -des de ben joves a més majors-. Una proposta que també valdria -afirmen en un comunicat de premsa- per a oferir a grups musicals locals l’oportunitat de tocar en directe, ampliant les possibilitats culturals de la localitat. Es tracta d’un prec presentat al plenari contestà i que també inclouria espectacles infantils adreçats als més menuts.