Home Alcoià Ibi acull als agents de desenvolupament del territori de l’Alcoià, El Comtat,...

Ibi acull als agents de desenvolupament del territori de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida

296
0
SHARE

El dia 8 de juliol tindrà lloc la trobada d’agents de desenvolupament local del territori, que abasta a les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, dins del Projecte Experimental VI d’Actaio.

Actaio és l’Acord Territorial per a l’Ocupació i Desenvolupament Local i que treballa per a abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada des de les entitats integrants per a l’interès comú de la ciutadania en tot el territori.

L’actual pla de treball compta amb diferents objectius relacionats amb el foment de l’ocupabilitat, la igualtat d’oportunitats i la inserció laboral, potenciar la qualitat de l’ocupació, millorar les qualificacions laborals de la població i consolidar el model productiu mitjançant l’impuls de sectors existents i el suport a noves activitats, a més de crear una estructura territorial de col·laboracions internes.

Seguint aquest últim objectiu, s’ha organitzat aquesta una jornada informativa i de treball col·laboratiu entre els diferents agents de l’administració municipal amb la finalitat de crear xarxa, posar en comú les experiències davant els reptes que es plantegen en els departaments de promoció econòmica i desenvolupament local, reforçant també els coneixements en matèria d’orientació laboral, ocupació, gestió de programes i subvencions de l’administració.

La trobada es realitzarà de manera presencial en el Centre Cultural Salvador Miró d’Ibi de 9.30h a 13.30h. La jornada s’iniciarà amb la ponència ‘Next generation: noves oportunitats de finançament europeu en l’àmbit local’ a càrrec de de Lola González -Cap de Servei de la DG de coordinació de governació, presidència de la Generalitat Valenciana-. A continuació es desenvoluparan diferents espais de treball i dinàmiques col·laboratives, finalitzant amb el tancament a càrrec de l’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta.

Aquesta trobada, així com la resta d’activitats d’Actaio, es realitzen amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb les corporacions locals i són finançades per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social a través de les ajudes EMPACE 2021, destinades a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local en la Comunitat Valenciana.