Home Alcoi Puig inaugura el nou IVAM CADA d’Alcoi com a referent de la...

Puig inaugura el nou IVAM CADA d’Alcoi com a referent de la cultura a la província d’Alacant

598
0
SHARE

L’IVAM CADA, l’ens cridat a retornar a la ciutat d’Alcoi a la primera línia de la cultura valenciana, ja és una realitat. Durant el seu primer cap de setmana actiu, el museu, dividit en tres plantes que gestionen cadascun dels seus patrons, ha rebut 3.000 visitants, i més que s’esperen d’ara endavant, amb els consegüents beneficis per a la ciutat.

Més de set anys han hagut de transcórrer per a que la ciutat d’Alcoi recuperara una de les infraestructures culturals que més manca ha generat a la capital de l’Alcoià. Un lapse de temps en el que aquesta població, considerada en el passat com la capital cultural de l’interior alacantí, no ha pogut oferir en les millors condicions la gran creació en totes les vessants de la cultura que atresora. Però aquest cap de setmana, després de mesos de treball per a aconseguir-ho ha sigut re inaugurat el Centre d’Art d’Alcoi a l’antic edifici del Monte de Piedad.

IVAM CADA és el nom que rep la que suposa la primera seu de l’Institut Valencià d’Art Modern que s’ubica fora de la capital regional, dins del que suposa un reconeixement de la trajectòria cultural d’Alcoi. La jornada inaugural ha comptat amb una àmplia representació de la política local i autonòmica, a més de bona part de la societat alcoiana per a celebrar un esdeveniment llargament esperat. L’apertura de l’IVAM CADA retorna a Alcoi a la primera pàgina de l’actualitat cultural, que a més ja ha registrat quantioses visites durant el seu primer cap de setmana d’activitat.

La nova infraestructura cultural, cridada a ser tota una referència a l’interior valencià, es divideix en tres plantes, cadascuna de les quals està gestionada per un ens. Així, la mostra orígens de 56 peces d’art contemporani pobla la planta baixa que gestiona la Fundació CAM; l’IVAM inaugura la seua planta, la primera, amb una retrospectiva de l’artista colivenc Eusebio Sempere, arribada directament del Museu Reina Sofia de Madrid; mentre que la tercera planta, gestionada per l’Ajuntament d’Alcoi, està dedicada a les propostes audiovisuals i la formació dels joves artistes de la ciutat dels ponts.

Durant el primer cap de setmana obert, l’IVAM CADA ha rebut la visita de centenars de persones i ha comptat amb rutes guiades per a divulgar el seu contingut.