Home Cocentaina “Pulcinella” inaugura la X edició del SENT-ME de Cocentaina

“Pulcinella” inaugura la X edició del SENT-ME de Cocentaina

0
SHARE
Concert inaugural SENT-ME 2024

El concert encarregat d’inaugurar la X edició de SENT-ME de Cocentaina va tindre lloc ahir dilluns 8 de juliol a les 22 hores al Palau Comtal. L’obra «Pulcinella» d’Ígor Stravinski, va estar interpretada pels músics de l’Hesperian Symphony Orchestra sota la direcció del director artístic del SENT-ME, el contestà Ignacio García-Vidal.

L’obra és una adaptació de l’actriu Ana Hernández Sanchiz sobre el conte musical de Fernando Palacios de la suite Pulcinella, d’Ígor Stravinski, en la qual el compositor rus va reinterpretar una obra del segle XVIII atribuïda a l’italià Pergolessi. La Commedia dell’Arte, la Itàlia del segle XVI i els divertits personatges generen un entretingut fil conductor per a escoltar una de les obres que va marcar l’origen d’una nova etapa en la Història de la Música: el Neoclassicisme.

El segon concert, «Bioclàssics», tindrà lloc hui dimarts 9 de juliol, també a les 22 hores al Palau Comtal. En aquest cas, la reconeguda cantant de Salamanca, Sheila Blanco, presentarà un repertori molt atractiu per al públic de qualsevol edat, format per algunes de les obres més populars de la música clàssica, com ara el famós primer moviment de la 5a Simfonia de Beethoven, la Marxa Turca de Mozart, el Bolero de Ravel o La Primavera de Vivaldi, entre altres. Sheila Blanco estarà acompanyada per Francesc Blanco al piano.

Demà dimecres 10 de juliol a les 22 hores al Palau Comtal, és el torn de «Princesos y caballeras» amb la companyia madrilenya Zarzaguiñol. Un concert per a tota la família amb un original format de sarsuela interpretada per ninots de guinyol de grandària humana, que pujaran a l’escenari al costat de cantants reals al piano.

«Princesos y caballeras» ens conta la història d’un rei que té dos fills i, tal com mana la tradició, el príncep s’està educant per a ser cavaller i ella per a ser princesa. El príncep té poca traça i no li agrada lluitar: prefereix ser dissenyador de moda. Ella s’avorreix amb les faenes pròpies d’una princesa i prefereix l’acció, el tir amb arc, muntar a cavall i somnia ser un gran cavaller.

Una entranyable història que ens parla de la igualtat i de la importància de la tenacitat i la constància per a aconseguir els teus somnis. En «Princesos y caballeras» hi ha molta comèdia, sorpreses i música, on s’utilitza el joc i la implicació del públic, transportant-nos a un món màgic.

El dijous 11 de juliol a les 22 hores, de nou al Palau Comtal, podrem gaudir de «Les Arts amb tu» amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, reconeguda com una de les millors orquestres espanyoles, la qual ja ha estat present en anteriors edicions del SENT-ME en formats cambrístics: orquestra de cordes, ensemble de metalls o recitals; i ara ens oferirà un repertori simfònic que, ben segur, no deixarà indiferent ningú.

El darrer dels concerts, com no podia ser d’altra manera, serà el concert a càrrec de l’Orquestra del SENT-ME amb els xiquets i les xiquetes del SENT-MET. Tindrà lloc el divendres 12 de juliol a les 20 hores al Centre Cultural El Teular.

Pel que respecta a les entrades, el preu individual de cadascun dels 4 concerts serà de 7 euros i es podran adquirir en www.entrades.cocentaina.es. En canvi, el concert de clausura serà gratuït. Cal recordar que els alumnes matriculats al SENT-ME tenen incloses les entrades als concerts en el preu de la matrícula.