Home Castalla La 38a Volta a la Foia eixirà i acabarà en Onil el...

La 38a Volta a la Foia eixirà i acabarà en Onil el 27 d’octubre i recaptarà diners per a una finalitat solidària

0
SHARE

Cada any des de fa 4 dècades, les localitats d’Ibi, Castalla i Onil i els seus clubs esportius organitzen un dels esdeveniments més consolidats en el calendari esportiu de la Foia de Castalla. Es tracta de la coneguda com a Volta a la Foia, una cursa que recorre els termes municipals de les 3 poblacions amb un total de 27,5km. Cada nova edició alterna la localitat d’eixida i arribada de la competició, que enguany recau a Onil.

La prova es celebrarà el proper 27 d’octubre i té dos vessants: corredors i caminants, els segons dels quals ixen una hora abans per a no retardar en excés l’arribada a meta. L’organització espera enguany rondar els mil inscrits per a una cursa que enguany, i com a principal novetat, estrena vocació solidària.

Aportació solidària

Les inscripcions, que ja estan obertes a la web de l’esdeveniment, reserven un euros del preu per cada corredor que anirà destinat a l’associació APCA de la vila de les nines. Aquest ens compta amb una infraestructura d’atenció primerenca a xiquets amb dificultats d’aprenentatge i danys cerebrals que atén a usuaris de tota la Foia de Castalla. Amb les aportacions de la inscripció aspiren a construir un ascensor que permeta començar la prevista amplicació de les seues instal·lacions a Onil.

El punt d’eixida i meta de la 38a Volta a la Foia serà la pista d’atletisme Javier Arques de la localitat colivenca, on els clubs participants i associacions locals podran mostrar allò que fan. A més, els corredors i caminants comptaran amb un punt d’avituallament amb menjar i beguda en aquesta instal·lació.