Home Cocentaina Quasi un de cada 5 contestans viu en pedanies que des d’ara...

Quasi un de cada 5 contestans viu en pedanies que des d’ara compten amb el seu propi Consell Sectorial

0
SHARE
Primera reunio del Consell de Pedanies a Cocentaina.

Cocentaina, a més del nucli urbà principal (9.320 habitants), la composen 7 pedanies: l’Alcúdia (378), els Algars (345), les Alqueries de Benifloret (324), l’Estació Nord (271), Gormaig (527), Penella (33) i el Poble Nou de Sant Rafael (111). És a dir, segons les dades del 2023, 1.989 contestans i contestanes (un 17,6% del total) viuen en pedanies.

Per aquest motiu, des del govern municipal, es va aprovar al plenari de febrer d’enguany, la creació del Consell Sectorial de Pedanies. La primera sessió ordinària del mateix ha tingut lloc aquest dimecres 3 de juliol en el Saló de Plens de l’Ajuntament contestà.

Ordre del dia

Durant el Consell, segons l’ordre del dia, s’ha procedit a la presentació de la regidoria i dels membres del consell, l’elecció de la vicepresidència, la fixació del dia i hora de les sessions del Consell, la posada en coneixement del Consell del calendari de Festes de les pedanies per al 2024 i, així mateix, s’han escoltar les necessitats de totes les pedanies.

Javi Sansalvador, Regidor de Pedanies, ha assegurat que “hem de donar la mateixa importància als contestans i contestanes que viuen a les nostres pedanies que als del nucli urbà principal. No podem permetre que hi haja ciutadans de primera i de segona. Per aquest motiu, creiem que la creació d’aquest Consell facilitarà la comunicació entre els veïns i les veïnes i l’Ajuntament”.

“Les seues necessitats s’escoltaran de manera més ràpida i eficaç, solucionant-les com més prompte millor. Així mateix, vull destacar que, gràcies al recent suplement de crèdit, les pedanies es veuran beneficiades amb noves inversions, millores d’infraestructures o activitats culturals, socials i populars”, ha conclòs l’edil.