Home Destacats Quatre de les 5 darreres víctimes de la Covid19 a Ibi residien...

Quatre de les 5 darreres víctimes de la Covid19 a Ibi residien en l’Asil Sant Joaquim

851
0
SHARE

Ibi és, després de la ciutat d’Alcoi, la població de la muntanya alacantina que més víctimes mortals de la pandèmia ha registrat en l’actualització d’aquest dimarts 26 de gener. En total han sigut 5 persones les que han perdut la vida arrel del coronavirus a la vila joguetera. L’increment de la mortalitat per la Covid19 té una relació directa amb el sector poblacional més afectat pels contagis. Cosa que ocorre amb els brots que s’han detectat quasi totes les poblacions de la zona que tenen instal·lacions adreçades a la Tercera Edat.

Aquest col·lectiu és el més vulnerable a un virus que ja ha fet estralls a Alcoi i Onil, on a l’inici de la crisi sanitària van morir més de 90 persones majors en dos geriàtrics on va entrar el virus. Des de fa unes setmanes, la vila d’Ibi també ha detectat un brot a l’Asil Sant Joaquim, l’única de la població a l’espera del que construirà Polítiques Inclusives a la zona de l’Alamí. Fins ara, el brot no havia provocat víctimes mortals, cosa que ha canviat en l’actualització d’aquest dimarts 26 de gener.

La vila joguetera ha perdut a 5 dels seus veïns arrel del virus. Segons fonts consultades per tvA, 4 d’elles són usuàries de l’Asil Sant Joaquim que han resultat recentment infectades per la Covid19. No es sap a ciència certa l’origen del brot, encara que s’apunta al contagi d’algun integrant del personal del centre. Tot a un geriàtric en el que, fins fa poques setmanes, no havia entrat el coronavirus i el que es segueixen tots els protocols per a impedir-ho. No obstant, la transmissió comunitària que es dona a la localitat fa molt difícil aïllar inclús aquest tipus de centre que atén a persones d’alt risc.

Al menys 2 de les 4 persones que han mort a causa de la pandèmia des del passat divendres a l’Asil Sant Joaquim es trobaven en un estat delicadíssim de salut, afirmen des del centre. A més, la major part dels usuaris i del personal del centre han rebut ja la primera dosi de la vacuna. Tot a un asil en el que s’ha incrementat el personal durant els darrers mesos per a respondre a les necessitats de la pandèmia. I també per a cobrir les baixes del personal confinat, ja siga per positiu en Covid19 o per contacte amb positius. A hores d’ara, 6 dels 33 treballadors de l’Asil Sant Joaquim iberut estan contagiats pel coronavirus.