Home Beniarrés El coronavirus es descontrola a Benilloba i Beniarrés, amb una incidència mitja...

El coronavirus es descontrola a Benilloba i Beniarrés, amb una incidència mitja de 5.000 casos/100.000 habitants

1185
0
SHARE

Al llarg de tota la crisi sanitària del coronavirus, una de les comarques de l’interior alacantí, la del Comtat, és la que ha capejat de millor forma la situació de pandèmia. Composada en la seua major part per nuclis poblacionals xicotets, amb una població relativament envellida i poca mobilitat entre localitats, aquesta zona ha estat durant molts mesos sense presència del virus a bona part dels seus municipis. Però la tercera onada, que ja ha superat sobradament a la primera, ha fet aplegar la Covid19 a la pràctica totalitat de municipis del Comtat.

Les xifres de població de cadascuna d’elles fan que el principal indicador de la pandèmia -la incidència acumulada- es dispare a bona part d’elles amb la detecció de relativament pocs casos positius. És a dir: amb a males penes unes desenes de contagis, la incidència pot disparar-se a molts milers de casos per cada 100.000 habitants. Cosa que ja va ocórrer en el cas de localitats com Penàguila en setmanes passades i que ara ha arribat a altres, com Beniarrés i Benilloba.

En el primer cas, la seua situació ve sent complicada ja des de mitjans de gener, quan la proliferació de contagis ha fet pujar la xifra de casos actius fins als 54 -23 d’ells en la darrera actualització- per a una població de poc més de 1.100 habitants. Mentre, a Benilloba s’han registrat aquest dimarts 26 de gener 10 nous contagis a una localitat amb poc més de 700 habitants.

Amb aquestes dades, encadenades durant vàries setmanes, la incidència acumulada del coronavirus s’ha disparat fins a marcar els màxims a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Així, Benilloba ostenta el rècord de la zona amb 5.110 casos/100.000 habitants pels 4.830 de Beniarrés. Tot a pesar de que entre les dos sumen 91 casos actius per Covid19 durant les darreres dos setmanes.