Home Destacats Quatre vehicles de bombers de la Diputació d’Alacant viatgen a Ucraïna per...

Quatre vehicles de bombers de la Diputació d’Alacant viatgen a Ucraïna per portar ajudes humanitàries i traslladar refugiats a Espanya

277
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha posat a la disposició de l’Associació d’Ucraïnesos de Torrevieja quatre vehicles de bombers que viatjaran a la zona fronterera amb Polònia per portar material humanitari. Aquest comboi solidari, en què participen nou voluntaris del Consorci Provincial, eixirà les properes hores i s’utilitzarà també per al trasllat de refugiats a Espanya.

Medicaments, aliments, roba, joguets i productes de primera necessitat fruit de donacions componen la càrrega d’aquestes furgonetes, les despeses de combustible i peatges de les quals costejarà també la institució. La caravana recorrerà 3.000 quilòmetres d’anada i 3.000 més de tornada que es realitzaran sense parades per arribar com més prompte millor.

“Ara més que mai hem de bolcar-nos per possibilitar la subsistència dels milers i milers de civils que cada dia fugen del seu país creuant fronteres o que estaran patint tota mena de carències”, ha assenyalat el diputat d’Emergències, Javier Sendra, que ha agraït la solidaritat dels bombers i ha reiterat la “disposició absoluta de la Diputació d´Alacant d’ajudar en tot el necessari al poble ucraïnès enfront d´aquesta terrible invasió”.

En aquest sentit, la institució provincial també ha aprovat una línia d’ajudes extraordinàries de dos milions d’euros destinada a donar cobertura als diferents programes i projectes humanitaris i d’emergències que les entitats socials i organitzacions no governamentals del territori estan desenvolupant per atendre el poble ucraïnès.

Així mateix, la Diputació ha posat les instal·lacions a disposició dels refugiats procedents d’Ucraïna que arribin a la província fugint de la guerra amb menors d’edat i persones vulnerables.