Inici Alcoi Reclamen a Alcoi 37 anys de lloguer de terrenys per a ampliar...

Reclamen a Alcoi 37 anys de lloguer de terrenys per a ampliar el poliesportiu, cosa que no apareix al registre

166
0
COMPARTIR

Els hereus de la propietària d’uns terrenys annexes al Poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi reclamen a l’Ajuntament uns 48.000 en concepte de lloguer impagat des de fa 37 anys. Un extrem que denega el Consistori, que no ha detectat cap successió en la titularitat dels terrenys durant eixe temps. La idea alcoiana és obtenir la seua propietat.

Diversos mitjans de comunicació han publicat durant les darreres jornades una denuncia feta pels hereus d’un terreny proper al Poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi. El conveni signat entre l’Ajuntament d’Alcoi i la propietària establia el pagament d’una renda de 54.000 pessetes per trimestre pels terrenys. Cosa que es va fer fins el 1983, quan la dona va faltar. Ara, els hereus reclamen el pagament dels 37 anys que han transcorregut des de llavors en quant al lloguer dels terrenys. Una suma que ascendiria a uns 48.000 euros sumant aquest període.

No obstant, des del Consistori alcoià afirmen que en cap registre municipal apareix que els terrenys hagueren sigut heretats, ja que ningú els va acceptar. Assegura l’administració local de la capital de l’Alcoià que tot el procés és legal, i que ni tant sols els hereus apareixen en els documents de propietat, encara a nom de l’anterior propietària. D’ací que l’Ajuntament haja rebutjat fer front a un pagament que exigeixen els descendents, i al que afegeixen una possible depuració de responsabilitats. Ja en 2007 es va estudiar el cas d’aquesta superfície per a comprovar si hi havia raó per a pagar un lloguer per un conveni que consideren extingit des de la mort de la propietària.

Ara bé, l’Ajuntament d’Alcoi es mostra predisposat a atendre la situació dels hereus una vegada es comprove de totes totes la situació legal de la parcel·la. Igualment, en cas de que tinga la raó del seu costat, els responsables alcoians barallen mètodes per a adquirir definitivament la propietat d’uns terrenys dels que forma part l’ampliació del poliesportiu. El projecte ha estat en exposició pública sense rebre al·legacions per aquest assumpte, pel que el Consistori considera legals totes les seues actuacions.

Per a obtenir la propietat total de la superfície en disputa, l’Ajuntament d’Alcoi estudia dos vies: d’una banda, negociar la compra dels terrenys per a ubicar en ells les noves instal·lacions del poliesportiu. La segona opció seria una usucapació, que es suporta en la llei per a considerar que l’aprofitament dels terrenys durant molt temps per part del Consistori és suficient per a adquirir la seua propietat després de 37 anys sense notícies dels hereus de la propietària original.